Primăria Capitalei vrea să ceară Guvernului o parte din Pădurea Băneasă, pentru a o amenaja în parc

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax Postat la 23 octombrie 2019 84 afişări

Primăria Capitalei vrea să ceară Guvernului o parte din Pădurea Băneasă, pentru a o amenaja în parc

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului trecerea unor parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva, la Municipalitate, pentru amenajarea unui parc-pădure, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul privind această solicitare se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

Practic, Primăria vrea să solicite Guvernului să treacă trei parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva la Municipalitate.

„Se solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea parcelelor 8, 11 şi 14 din Unitatea de Producţie UP II Băneasa din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în scopul reamenajării ca parc”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi de joi.

Potrivit proiectului, în cazul nerespectării destinaţiei imobilului, respectiv amenjarea ca parc, el revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Romsilva.

Cele trei parcele de pădure se află între Academia de Poliţie şi Grădina Zoologică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMĂRIE,
BĂNEASA,
PĂDURE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.