Ministrul Muncii îl atacă pe Ludovic Orban pe tema salariului minim: Cineva ar trebui să îi dea un reset

Autor: Departamentul Social Postat la 23 octombrie 2019 54 afişări

Ministrul Muncii, Marius Budăi, îl ataca pe Ludovic Orban, premierul desemnat, spunând că o creştere a salariului minim ar reduce sărăcia şi ar opri exodul românilor. „Dar domnul Orban nu ştie şi nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset”, spune Budăi.

Marius Budăi a lansat un atac la adresa premierului desemnat, Ludovic Orban, pe tema salariului minim, pe care l-ar vrea majorat cu 100 de lei.

„Când ţi-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni şi când ai obţinut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poţi înţelege valoarea muncii cinstite. Doar că românii nu au nicio vină pentru că prim-ministrul desemnat, căci despre el este vorba, are restanţe mari atât la capitolul economie cât şi la capitolul istorie. Şi nu este corect să vrei să blochezi orice măsură care îi ajută pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim. (...) Ar trebui să ştie domnul Orban că, din toate ţările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al venitului minim, dar şi cel mai mare nivel al emigraţiei forţei de muncă. Domnule Orban, ia vedeţi, reuşiţi să uniţi punctuleţele într-o linie continuă?”, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Marius Budăi.

Budăi afirmă că o creştere a salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei şi reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate.

„Dar domnul Orban nu ştie şi nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset”, mai scrie ministrul pe Facebook.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, în timpul unei acţiuni electorale la Botoşani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunţase că miercuri dimineaţă va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.

La rândul său, premierul desemnat, Ludovic Orban, a spus că decizia privind stabilirea salariului minim trebuie să o ia un Guvern legitim, în vreme ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură.

În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puţin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare, „salariul minim net va creşte anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SALARIU,
BUDĂI,
ORBAN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.