Dezastru la o multinaţională: Mii de persoane au fost puse pe lista neagră şi urmează să fie concediate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 octombrie 2019 293 afişări

Dezastru la o multinaţională: Mii de persoane au fost puse pe lista neagră şi urmează să fie concediate

Dezastrul companiei WeWork se agravează din ce în ce mai mult, iar compania va concedia 4.000 de persoane ca parte dintr-un plan agresiv de resuscitare a businessului, care va fi aplicat de japonezii de la SoftBank după ce aceştia au preluat controlul businessului de co-working săptămâna aceasta, potrivit FT.

Concedierile afectează 30% din forţa de muncă la nivel global a WeWork, de 14.000 de persoane, potrivit surselor citate. Circa 1.000 de concedieri vor afecta angajaţi precum cei de la curăţenie – servicii pentru care WeWork caută o metodă de outsourcing.

Mai mult, WeWork vrea să prioritizeze trei pieţe – SUA, Europa şi Japonia – şi se va retrage din regiuni precum China, India şi America Latină. Deja a început procedurile de închidere pentru anumite părţi din portofoliu, printre care locaţiile din China.

Vestea vine după ce investitorii şi angajaţii WeWork au fost ajutaţi de un plan de salvare de 9,5 miliarde dolari pus la punct de SoftBank pentru a ajuta compania să evite falimentul. În cadrul deal-ului, Adam Neumann, cofondator şi fost CEO al companiei, pleacă de la masă cu 1,7 miliarde dolari.

Compania controlată acum de SoftBank şi-a setat ţinte pe gradul de ocupare în locaţiile de co-working ale companiei, la nivelul de 90%, potrivit surselor, în comparaţie cu o rată de ocupare de sub 80% în prezent – în contextul în care compania s-a concentrat mai mult e expansiunea globală decât pe maximizarea potenţialului locaţiilor existente.

„Da, vor fi concedieri – nu ştiu câte – şi da, trebuie să ne adaptăm dimensiunea businessului pentr ua obţine un cash flow pozitiv şi profitabilitate”, a spus Marcelo Claure, executivul SoftBank care a fost numit preşedinte executiv al companiei, într-o notă către angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
companie,
concedieri,
plan,
dezastru,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.