Decizie CEDO: România trebuie să îi plătească lui Gregorian Bivolaru daune de 1.000 euro

Postat la 28 februarie 2017 130 afişări

O instanţă a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, printr-o decizie care nu este definitivă, că România trebuie să îi achite lui Gregorian Bivolaru daune morale în valoare de 1.000 de euro, deşi ceruse în total 250.000 de euro, şi cheltuieli de judecată de 5.980 de euro.

Decizie CEDO: România trebuie să îi plătească lui Gregorian Bivolaru daune de 1.000 euro

Decizia, care poate fi contestată la o instanţă superioară a CEDO, este urmare a unei plângeri împotriva statului român depusă de Gregorian Bivolaru pe 1 octombrie 2004, în virtutea Convenţiei pentru garantarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.

Liderul MISA a cerut daune materiale de 100.000 de euro şi daune morale de 150.000 de euro pentru că ar fi fost privat de posibilitatea de a-şi desfăşura activităţile profesionale în România, argumentând că autorităţile române au ordonat o campanie de presă împotriva lui, că a fost supravegheat ilegal şi că a fost deţinut prin încălcarea drepturilor.

Instanţa CEDO a stabilit că nu a existat o încălcare a Articolului 5 (1) al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului privind lipsa motivelor plauzibile justificând privarea de libertate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.