Decizia SURPRIZĂ luată de IKEA care schimbă total piaţa de modială de mobilă

Autor: Ioana Matei Postat la 09 februarie 2019 849 afişări

Decizia SURPRIZĂ luată de IKEA care schimbă total piaţa de modială de mobilă

IKEA testează un nou model de business în Elveţia: închirierea de mobilă, nu doar vânzarea acesteia, un fel de „Netflix pentru scaune”,  scrie site-ul fastcompany.com, care citează un raport publicat iniţial de Financial Times.

Potrivit acestui raport, IKEA testează un proiect pilot de închiriere de scaune şi birouri - poate chiar şi bucătării întregi - unor proprietari de afaceri din Elveţia. Proiectul ar trebui să înceapă chiar luna aceasta. Dacă modelul de business va avea rezultate bune, serviciul de închiriere de mobilă ar putea fi extins către mai multe tipuri de mobilier şi va fi lansat la nivel internaţional.

Oamenii vor putea închiria mobilă pentru o perioadă de timp prestabilită.„Când perioada de închiriere se va încheia, vei putea returna mobila şi lua altceva”, a declarat Torbjorn Loof, CEO al companiei holding a IKEA, Inter Ikea. Ikea va recondiţiona apoi mobila pentru a o pune din nou în vânzare. (Ikea are deja un program prin care cumpără mobila folosită de clienţi şi o vinde din nou - în Anglia).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ikea,
model,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.