Povestea bărbatului care a muncit de unul singur timp de 50 de ani o pentru a construi o catedrală din resturile altor constructori

Autor: Andra Stroe Postat la 09 februarie 2019 591 afişări

Don Justo, un spaniol în vârstă de 93 de ani, şi-a petrecut ultima jumătate de secol ridicând de unul singur o catedrală într-un mic oraş numit Mejorada del Campo, la periferia Madridului.

Povestea bărbatului care a muncit de unul singur timp de 50 de ani o pentru a construi o catedrală din resturile altor constructori

Domul are o înălţime de 40 de metri, iar construcţia a durat treizeci de ani, fără să se fi folosit însă un plan arhitectural. Ceea ce face însă ca proiectul să fie şi mai impresionant este materialul din care este construit: de-a lungul anilor, Don a folosit materiale reciclate - incluzând bucăţi de marmură, beton şi bucăţi de sticlă. Oamenii au donat chiar lucrări de artă, în timp ce constructorii locali au oferit cărămizi.

Mulţi utilizatori din mediul online l-au numit pe Don Justo „Michelangelo al timpurilor noatre”. „Catedrala este uluitoare!", au comentat unii.

Clădirea epică este alcătuită sub forma unui complex labirint, coridoare şi încăperi la scară colosală, Don Justo insistă că ideea proiectului a fost tot în mintea sa şi nu a notat niciodată nicio schiţă pe hârtie. „Fără planuri, nu-mi pierd timpul", a răspuns el, citat de Daily Mail. „E vorba de măsuri, proporţii şi armonie.”

Catedrala nu a avut nici măcar un buget, iar legendele locale susţin că proiectul a fost finanţat din mica moştenire a lui Don Justo şi din donaţii, fiind dus la bun sfârşit prin perseverenţa sa extraordinară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
catedrala,
madrid,
constructie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.