Decizia luată de Ion Ţiriac în această dimineaţă va face înconjurul planetei! SCRISORI ACIDE trimise către cei mai importanţi preşedinţi

Postat la 20 iunie 2017 2106 afişări

Ion Ţiriac a luat o decizie dură după scandalul iscat ca urmare a ceremoniei de la finala Madrid Open. După finala din acest an, meci câştigat de Simona Halep, Ion Ţiriac l-a invitat pe Ilie Năstase să participe la ceremonia de premiere. Acest lucru nu a fost pe placul celor de la WTA care, prin vocea preşedintelui acestui for, a criticat decizia organizatorilor de a-l invita pe Năstase în contextul în care fostul număr 1 mondial se află sub ancheta ITF ca urmare a scandalului de la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

Decizia luată de Ion Ţiriac în această dimineaţă va face înconjurul planetei! SCRISORI ACIDE trimise către cei mai importanţi preşedinţi

Prin intermediul a două scrisori adresate atât preşedintelui WTA, cât şi preşedintelui ITF, Ion Ţiriac cere ca procesul lui Ilie Năstase să fie unul public şi anunţă că suspendă acordarea trofeului la Madrid Open, proba feminină.

"Domnule preşedinte,

Din cauza comentariilor publice agresive ale WTA în privinţa acordării trofeului de la Madrid în prezenţa lui Ilie Năstase, va informez că am decis să suspend acordarea trofeului meu în evenimentele feminine. Mă refer la trofeul de aur şi diamant, precum şi la replicile de argint - acestea nu vor mai fi acordate câştigătoarelor de la Madrid.

Acest trofeu e un simbol oferită de mine personal câştigătorului turneului şi pot fi prezent eu sau unul dintre invitaţii mei la acordarea lui. WTA nu poate să-mi cenzureze libertatea de a face o invitaţie specială la acordarea trofeului.

De-a lungul anilor, am avut plăcerea de a invita la ceremonia de premiere pe Regina Spaniei, Prinţul Spaniei, primarul Madridului, iar în acest an invitaţia mea a fost acceptată de Ilie Năstase.

Am fost informat că WTA l-a amendat de asemenea pe proprietarul evenimentului după ceremonia de premiere. Din nou, găsesc acest comportament al WTA agresiv şi în afara normelor WTA.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.