Decizia de 10 MILIARDE de dolari, luată de SUA şi Polonia, pe fondul ameninţărilor Rusiei. Moscova nu va fi deloc încântată

Autor: Alina Mihai Postat la 19 noiembrie 2017 73 afişări

Departamentul de Stat a aprobat un acord de 10,5 miliarde dolari privind vânzarea de sisteme Patriot Poloniei, naţiune strategică pe flancul estic al NATO, scrie FT, notând că detaliile contractului vor fi stabilite cu Varşovia, care, pe fondul ameninţărilor ruse, vrea cea mai avansată tehnologie.

Decizia de 10 MILIARDE de dolari, luată de SUA şi Polonia, pe fondul ameninţărilor Rusiei. Moscova nu va fi deloc încântată

"Departamentul de Stat american a aprobat un posibil acord în valoare de 10,5 miliarde $ privind vânzarea de sisteme de rachete Patriot Poloniei (...). Naţiune de importanţă strategică pe flancul de est al NATO, Polonia a început accelerarea eforturilor de modernizare a forţelor armate de când Rusia a anexat, în anul 2014, Peninsula Crimeea, situată în Ucraina vecină. Statul central-european este una dintre puţinele naţiuni membre NATO care alocă 2% din PIB pentru apărare, iar luna trecută s-a angajat să suplimenteze acest buget la 2,5% până în 2030", comentează cotidianul Financial Times.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PATRIOT,
POLONIA,
RACHETE,
ARMAMENT,
SUA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.