De unde vine deficitul agroalimentar: 35% din importurile de produse lactate din România provin din Ungaria şi Polonia

Postat la 17 martie 2016 102 afişări

De unde vine deficitul agroalimentar: 35% din importurile de produse lactate din România provin din Ungaria şi Polonia

 Polonia şi Ungaria, două ţări  vecine ale României, sunt responsabile pentru peste o treime din valoarea totalată a importurilor de produse lactate care intră în piaţa locală.

În 2015 România a importat produse lactate în valoare de peste 275 de milioane de euro din ţările membre ale UE, din care peste 50 milioane de euro reprezintă importuri din Ungaria, iar 50 milioane de euro din Polonia.

Din punct de vedere cantitativ balanţa importurilor înclină semnificativ spre Ungaria, al cărei aport de produse lactate este de 46% din totalul importurilor din acest sector, conform datelor Eurostat în perioada ianuarie - decembrie 2015.

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a anuţat recent că România este lovită de importurile de lapte, în special din Ungaria şi Polonia, dar şi de carne de porc, şi că doreşte să protejeze piaţa prin stoparea supraproducţiei în unele din statele Uniunea Europeană.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
importuri,
ungaria,
lactate,
produse,
romania,
deficit
/actualitate/de-unde-vine-deficitul-agroalimentar-35-din-importurile-de-produse-lactate-din-romania-provin-din-ungaria-si-polonia-15114358
15114358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.