De unde se pot cumpăra echipamente medicale împotriva COVID-19. O companie din România a făcut o listă a furnizorilor

Autor: Ioana Matei Postat la 01 aprilie 2020 662 afişări

De unde se pot cumpăra echipamente medicale împotriva COVID-19. O companie din România a făcut o listă a furnizorilor

În vederea susţinerii gestionării epidemiei de Covid19 în ţară, Ebury România a anunţat într-un comunicat de presă că ONG-urile şi companiile pot cumpăra echipamente medicale necesare, de la peste 30 de furnizori, majoritatea din China, cu care compania se află în legătură zilnică în această perioadă.

Lista echipamentelor medicale care pot fi comandate cuprinde:

•    măşti (chirurgicale, FFP2, KN95, N95);

•    viziere, ochelari de protecţie, mănuşi (sterile, non-sterile);

•    combinezoane, halate medicale de unică folosinţă;

•    teste pentru depistarea Covid19;

•    dezinfectant, termometre non-contact.

Stocurile produselor au o dinamică foarte mare, lista fiind actualizată în permanenţă de către angajaţii companiei aflaţi în contact direct cu furnizorii.

Datorită prezenţei globale Ebury, această campanie de sprijin a fost demarată în luna ianuarie, spitalele din China au avut nevoie de echipamente medicale din Europa. În prezent, fluxul de echipamente medicale funcţionează în sens opus, furnizarea acestora fiind asigurată către Europa, cu ajutorul producătorilor de echipamente din China, care au revenit în fabrici.

În două săptămâni, au fost încheiate comenzi în Spania, România, Canada, Germania şi U.K pentru peste 800.000 de măşti de diferite tipuri, peste 7.000 de sticle de dezinfectant, precum şi pentru 100.000 de kituri de testare Covid19, achiziţionate de investitorul Ebury, banca spaniolă Santander, iar multe alte comenzi sunt în curs de procesare.  

Având în vedere schimbările frecvente în ceea ce priveşte condiţiile de logistică, în acest moment, timpul de transport China - România (vamă) aproximat este de 7-14 zile lucrătoare. De asemenea, pentru produsele cu stoc epuizat, timpul de fabricaţie necesar variază între 7-14 zile. Însă, Ebury nu poate oferi garanţii în legătură cu procedurile vamale din România, acestea nefiind sub jurisdicţia companiei, spun reprezentanţii companiei în comunicatul de presă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.