De ce este important să trecem cât mai repede la anvelopele de vară?

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 aprilie 2017 441 afişări

Trecerea la anvelopele de vară trebuie realizată imediat ce perioada rece a iernii se încheie, iar temperatura de peste zi depăşeşte valoarea de 7°C timp de mai multe zile consecutiv.

De ce este important să trecem cât mai repede la anvelopele de vară?

Criteriile importante de care trebuie ţinut cont în alegerea corectă a anvelopelor de vară sunt: dimensiunile adecvate autovehiculului, scopul utilizării acestora, indicele de viteză sau indicele de încărcare, rezistenţa flancului anvelopei şi apelarea la centre autorizate de vânzare a anvelopelor. Pentru a permite funcţionarea corectă, cât şi pentru atingerea duratei de viaţă optime a anvelopelor, se recomandă verificări regulate ale presiunii din anvelope.

Din acest motiv, producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres anunţă extinderea portofoliului său de anvelope de vară pentru sezonul 2017, însoţită de lansarea unui nou model. Anvelopa Nokian Rockproof este o noutate pentru entuziaştii off-road şi pentru posesorii de  SUV-uri mari şi camioane uşoare, oferind durabilitate datorită compusului special Nokian Rockproof Hybrid din care este realizată banda de rulare, chiar şi atunci când întâmpină tăieturi sau impacturi neaşteptate, în condiţiile solicitante ale terenului accidentat. Modelul Nokian Rockproof este disponibil în dimensiuni de 16 şi 17 inci, cu indicele de viteză Q (160 km/h).

Toate modelele de anvelope de vară Nokian Tyres prezintă indicatorul de uzură a benzii de rulare DSI (Driving Safety Indicator) unic, patentat, direct pe banda de rulare a anvelopei. Datorită acestei caracteristici, conducătorii auto pot verifica pe loc grosimea benzii de rulare rămase, în milimetri, examinând cifrele indicate pe banda de rulare. Aceste cifre dispar pe măsura ce anvelopa se uzează. Pentru a beneficia de proprietăţile optime şi siguranţa anvelopelor de vară, Nokian Tyres recomandă o grosime minimă de 4 mm a benzii de rulare a anvelopei.

Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă îşi are rădăcinile în anul 1898, când a fost înfiinţată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeză. Compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează şi facilitează şofatul în siguranţă, în condiţii exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane şi maşini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, şi cu condiţii de şofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

În 2015, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar la finalul anului numărul angajaţilor a fost de 4.400. Acţiunile Nokian Tyres sunt listate la bursa Nasdaq Helsinki. Unităţile de producţie se află în Finlanda şi Rusia. La sediul central din Nokia, Finlanda, are loc dezvoltarea centralizată a produselor, sunt finalizate prototipurile şi sunt efectuate testele. Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranţă durabilă şi de respectare a mediului pe parcursul întregului ciclu de viaţă al produsului. Sediul central al Nokian Tyres se află în Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.