De ce a donat un mogul imobiliar întreaga avere, evaluată la 400 de milioane de dolari, în loc să o lase copiilor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 aprilie 2019 2634 afişări

De ce a donat un mogul imobiliar întreaga avere, evaluată la 400 de milioane de dolari, în loc să o lase copiilor

Alex Shih, moştenitorul celei mai mari agenţii imobiliare de pe piaţa „fierbinte” a Hong Kong-ului, nu va moşteni deţinerile tatălui în Centaline Group, estimate la 400 de milioane de dolari, pentru că tatăl său a preferat să-şi doneze averea către fundaţii de caritate în urmă cu mai bine de zece ani, potrivit Bloomberg.

Însă Alex Shih spune că nu este perturbat, deşi ar fi dorit acea participaţie pentru a putea concura cu ceilalţi moguli imobiliari care iau cu asalt Hong Kong-ul.

Spre comparaţie, Li Ka-shing, cel mai bogat om din oraş, şi-a predat averea fiului său Victor, în timp ce miliardarul Lee Shau Kee a anunţat luna trecută că vrea să se retragă de la compania Henderson Land Development şi să lase controlul companiei în mâna celor doi copii.  

„Eu personal o accept. Ne-a spus când eram foarte tineri că nu are de ales. A spus că e mai bine să trăieşti o viaţă care nu este prea confortabilă fără să munceşti. Astfel pui mai mult preţ lucruri”, spune Shih, 30 ani, legat de decizia tatălui de a nu le lăsa averea celor trei copii.

Shih conduce acum Centaline, care gestionează 2 din 5 tranzacţii imobiliare din Hong Kong, iar la începutul acestui an el a fost numit vicepreşedinte al companiei. Va deveni preşedinte atunci când tatăl său, Wing-Ching Shih, se va retrage, ceea ce ar trebui să se întâmple anul acesta.

Centaline este o companie gigant fondată în 1978, iar anul trecut a încasat peste 2,4 miliarde dolari din comisioane de tranzacţie în Hong Kong.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hong kong,
imobiliare,
caritate,
copii,
preferinta,
predare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.