Davos: Profeţiile elitei nu se îndeplinesc întotdeauna

Postat la 24 ianuarie 2013 23 afişări

Forumul Economic Mondial de la Davos, o cochetă staţiune montană elveţiană, este o ocazie de întâlnire, pentru schimb de opinii şi încheiat afaceri pentru cele mai grele nume din business şi politică, iar discuţiile, invariabil, vor fi presărate cu prognosticuri despre starea şi viitorul economiei, afacerilor şi politicii.

Un exemplu este Joseph Cohen, un analist veteran al băncii americane Goldman Sachs. El anunţa la Davos în 2000, an de boom al sectorului de tehnologie, că se aşteaptă la o un an foarte bun pentru acţiuni, cu indicele S&P 500 în creştere cu 10%. Indicele a evoluat exact invers, pierzând 9% din valoare în acel an, urmat de încă doi de declin care au adus o scădere cumulată de 34%.Anterior, la Davos 2008, cu opt luni înainte de prăbuşirea băncii americane de investiţii Lehman Brothers - factorul declanşator al crizei economice mondiale, Fred Bergsten, director la Institutul de Economie Internaţională Peter G. Peterson din Washington, spunea despre starea economiei: "Este inimaginabil, repet, inimaginabil, că se va ajunge la o recesiune globală".

Tot ce misca in business pe ZF.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Davos,
profeţii,
forum,
economie
/actualitate/davos-profetiile-elitei-nu-se-indeplinesc-intotdeauna-10519775
10519775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.