Daniel Dines, CEO, UiPath: Am făcut deja câţiva milionari în România şi nu numai. Oamenii care au intrat în companie acum 6 luni şi-au triplat deja valoarea acţiunilor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 noiembrie 2018 540 afişări

Daniel Dines, CEO, UiPath: Am făcut deja câţiva milionari în România şi nu numai. Oamenii care au intrat în companie acum 6 luni şi-au triplat deja valoarea acţiunilor

Unicornul românesc UiPath a ajuns după a treia rundă de finanţare de anul acesta la 418 milioane dolari. În cadrul celei mai recente runde, care i-a adus o evaluare de 3 miliarde de dolari, UiPath a strâns o sumă de 265 de milioane de dolari, dintre care 35 de milioane de dolari au fost acţiuni ale angajaţilor companiei.

„Ca inginer de software sau ca persoană de vânzări, nu trebuie să înfiinţezi propriul startup ca să îţi creşti averea. Te poţi duce direct într-o companie unde poţi beneficia şi de acţiuni. Oamenii care au intrat cu noi în companie acum 6 luni, deja şi-au triplat valoarea acţiunilor. Din acesastă rundă de finanţare 35 de milioane de dolari au fost acţiuni vândute de angajaţii noştri. Am făcut deja câţiva milionari în România şi nu numai şi vom mai face”, a declarat Daniel Dines, CEO-ul UiPath, în cadrul evenimentului How To Web.

Dineş a povestit parcursul companiei şi cum a început să stea la masă cu investitorii şi a subliniat faptul că toate fondurile de investiţii majore au investit deja în unicorn. Accel Capital, Capital G, Kleiner Perkins, Sequoia Capital, IVP, Meritech Capital, Madonna Capital Partners, sunt numele grele care s-au implicat în rundele de finanţare derulate anul acesta de UiPath.

„În 2018 la început am ajuns la evaluarea de 1,1 miliarde de dolari, iar de acolo s-a întors masa. Au început să vină investitorii spre noi şi să ne convingă să investească în noi. (...) Nu cred că mai există niciun fond mare interesat în startup-uri tech cu care să nu stăm la masă”, adaugă Dines.

CEO-ul susţine că este important ca oamenii care înfiinţează un startup să fie umili, însă în acelaşi timp să fie curajoşi.

„Cu un an în urmă, într-o întâlnire de board am discutat cifrele pentru 2018, iar investitorii au zis că vor o performanţă sănătoasă, vor venituri de 70 milioane de dolari, iar eu am zis să tindem spre 100 de milioane de dolari. E greu să spui un număr potrivit la discuţiile acestea. Care ar fi un număr bun? Niciunul. Dar trebuie să ai curaj”, spune Dines. „M-am dus totuşi la echipa de leadership şi le-am zis să încercăm să ajungem la venituri de 200 de milioane de dolari în 2019. Au crezut că sunt nebun şi am început să ne gândim totuşi cum să o facem. Aveam circa 30 de milioane de dolari la momentul respectiv, deci ţinteam o creştere de 6x”.

Pentru finalul anului, UiPath ţinteşte venituri anualizate de circa 175 de milioane de dolari, iar în luna noiembrie veniturile companiei se situau deja la 160 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
companie,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.