Daniel Dines, cel mai bogat român, vinde acţiuni UiPath de 2,6 milioane de dolari

Autor: Liviu Popescu Postat la 19 noiembrie 2021 55 afişări

Daniel Dines, cel mai bogat român, vinde acţiuni UiPath de 2,6 milioane de dolari

Daniel Dines, 49 de ani, co-fondator şi CEO al producătorului de roboţi software UiPath (simbol bursier PATH), companie pornită în urmă cu câţiva ani în Bucureşti şi care aprilie 2021 a început tranzacţionarea pe Wall Street, a vândut acţiuni UiPath de 2,6 milioane de dolari.

Astfel, pe parcursul a trei şedinţe, Daniel Dines – cel care prin prisma listării companiei şi pe baza pachetului de acţiuni deţinut a devenit cel mai bogat român, a vândut un număr de circa 46.000 de acţiuni, arată datele analizate de ZF din cele mai recente raportări ale UiPath.

Dines a vândut un pachet de 21.000 de acţiuni pe 12 noiembrie, un altul de 17.000 de acţiuni pe 16 noiembrie şi alte 7.800 de acţiuni pe 17 noiembrie. Preţurile la care au fos tranzacţionate acţiunile au fost de 56,4 dolari, 56 dolari respectiv 56,1 dolari, arată datele ZF.

Potrivit datelor agregate de ZF, după expirarea perioadei de lock-up de la listarea, cea în care insiderii aveau interdicţie de a vinde acţiuni, doi şefi ai UiPath au tranzacţionat din pachete.

Aceştia sunt Neergaard Thomas Hansen (chief revenue officer), respectiv un pachet de 4,5 mil. dolari pe 10 noiembrie şi un altul de 4,5 mil. dolari pe 8 noiembrie şi Ashim Gupta (chief financial officer), 2,26 mi. dolari pe 8 noiembrie.

Cei care au cumpărat acţiuni UiPath – primul unicorn românesc ajuns pe Wall Street, în prima şedinţă de tranzacţionare, respectiv 21 aprilie 2021, sunt astăzi pe minus cu 22%. Acţiunile se tranzacţionează la 53,9 dolari pe unitate, sub preţul din oferta de listare de 56 de dolari. Astfel compania a ajuns la o capitalizare de 27,7 mld. dolari.

La aceste preţuri, averea lui Daniel Dines, CEO şi cofondator al companiei, dată prin plasamentul la UiPath, este de circa 6 mld. dolari comparativ cu aproximativ 7,6 mld. dolari în prima şedinţă de tranzacţionare.

Compania a raportat o pierdere în al doilea trimestru al anului financiar 2021 de 100 de milioane de dolari, sau 19 cenţi pe acţiune, faţă de un venit net de 5 milioane de dolari în aceeaşi periodă a anului trecut.

Veniturile au crescut cu 40% la 195,5 milioane de dolari, cu aproximativ 8 milioane de dolari peste estimările analiştilor. În urma rezultatelor, acţiunile UiPath au scăzut cu peste 7%, până la 57,79 dolari pe acţiune. Pe 8 decembrie compania va prezenta rezultatele financiare pentru Q3.

 ​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
vanzare,
roman,
companie,
tranzactionare,
pachet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.