Dan Şucu: Creşterea pragului de TVA de 5% până la 140.000 de euro permite construcţia de apartamente mai mari. Noi deja modificăm proiectele

Autor: Bogdan Alecu Postat la 01 decembrie 2020 80 afişări

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, care alături de Valentin Vişoiu de la Conarg dezvoltă proiectul Arcadia din zona Domenii din Capitală, spune că deja se lucrează la o adaptare a proiectelor imobiliare pentru a permite construcţia de apartamente mai mari.

Dan Şucu: Creşterea pragului de TVA de 5% până la 140.000 de euro permite construcţia de apartamente mai mari. Noi deja modificăm proiectele

♦ Dan Şucu dezvoltă alături de Valentin Vişoiu de la Conarg proiectul rezidenţial Arcadia din zona Domenii care va avea un total de circa 800 de apartamente.

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, care alături de Valentin Vişoiu de la Conarg dezvoltă proiectul Arcadia din zona Domenii din Capitală, spune că deja se lucrează la o adaptare a proiectelor imobiliare pentru a permite construcţia de apartamente mai mari. Şucu mai are de asemenea în proiect un complex imobiliar mixt în zona Circului de Stat din Bucureşti, care va include atât o componentă rezidenţială, cât şi un magazin de tip supermarket.

„Acum lucrăm la autorizarea proiectului de la Circ. PUZ-ul este deja aprobat acolo şi suntem la faza de autorizare. Dar mai tot schimbăm conceptul, în funcţie de evoluţia pieţei. Ridicarea plafonului de TVA la 5% schimbă piaţa. Îţi permite să construieşti apartamente mai mari, să fii mai relaxat în relaţia cu clientul, să nu îl împingi către apartamente mici pentru a se încadra în preţ. Este un mare pas înainte ridicarea plafonului. Şi la Arcadia suntem în discuţii cu ajustări de proiect pentru faza a patra", a explicat Dan Şucu.

Dan Şucu a cumpărat anul trecut de la Alpha Bank un teren de 14.469 mp pe şoseaua Ştefan cel Mare, în apropiere de Circul de Stat şi Spitalul Colentina, vizavi de proiectul rezidenţial Central Park.

Tranzacţia este evaluată la cel puţin 10 mil. euro, terenul fiind amplasat într-una dintre cele mai „fierbinţi“ zone ale Capitalei.

În prezent Dan Şucu dezvoltă alături de Valentin Vişoiu de la Conarg proiectul rezidenţial Arcadia din zona Domenii care va avea un total de circa 800 de apartamente.

În cadrul proiectului planul actual indică construcţia a patru blocuri cu 11 etaje şi două niveluri subterane, alături de o clădire cu un etaj plus două în subsol pentru un centru comercial.

Potrivit proiectului, accesul pietonal se va face dinspre şoseaua Ştefan cel Mare, iar cel cu maşina dinspre strada dintre proiect şi Spitalul Colentina.

Proiectul Arcadia Apartments, cu o valoare totală de 100 milioane euro, a fost lansat în 2017, iar prima clădire a fost livrată la începutul anului.

Dan Şucu a vândut luna trecută către CTP, cel mai mare dezvoltator şi proprietar de centre industriale şi logistice de pe piaţa locală, depozitele Mobexpert de la km 23, într-o tranzacţie estimată la 10-20 mil. euro. Banii obţinuţi în urma tranzacţiei urmează a fi investiţi în Mobexpert, în condiţiile în care proprietarul se aşteaptă la o creşterii a cererii de mobilă şi decoraţiuni.

El are în plan extinderea spaţiilor de depozitare, dar nu în proprietate, ci închiriate. Pe de altă parte, el nu vinde şi depozitele din Tg Mureş, ci doar pe cele de la km 23 de lângă Bucureşti.

În prezent Mobexpert operează 45.000 mp de depozite, în mai multe centre, iar din 2021 vor opera 50.000 mp în cadrul centrelor CTP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apartamente,
crestere,
dan sucu,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.