Dan Ştefan, co-fondator Autonom: ”Problema e cum pui în practică guvernanţa corporativă, cum facem diferenţa dintre răspundere şi responsabilitate”

Postat la 01 octombrie 2019 77 afişări

Dan Ştefan, co-fondator Autonom: ”Problema e cum pui în practică guvernanţa corporativă, cum facem diferenţa dintre răspundere şi responsabilitate”

Guvernanţa corporativă este cea care ar putea influenţa pozitiv sau negativ evoluţia unei companii, însă proprietarii trebuie să îşi pună problema punerii în practică a teoriei învăţate despre aceasta, mai exact cum pot face diferenţa dintre răspundere şi responsabilitate, cea din urmă fiind unul dintre principiile guvernanţei corporative.

„Stakeholderii au puterea de a alege. Au o putere prin voce ajungând chiar până la boicot sau diferite forme de activism. Puterea nu constă doar în poziţie, ci şi în putere pozitiva de influenţare. Valorile sunt legate de scop, de perfomanţă, de success, de a fi numărul 1. Pentru asta ar trebui să existe un engagement mai mare, atât extern cât şi intern. Problema e cum pui în practică guvernanţa corporativă, nu facem diferenţa dintre raspundere şi responsabilitate.” a spus  Dan Ştefan în cadrul evenimentului “ From Family Business to Corporation”.

El a mai adăugat că ar trebui ca firmele private să creeze mecanisme culturale, pentru că valorile unei companii sunt legate de oameni. De altfel, ele ar trebui să fie atente la cum sunt recrutaţi oamenii şi cum sunt daţi afară, dar şi pe ce principii se bazează în acest procesul de recrutare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diferenta,
practica,
raspundere,
responsabilitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.