Dacă nu se rupe PNL, atunci noi cu cine guvernăm?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 octombrie 2012 49 afişări

Luptele de orgolii din PNL, care au fost amplificate de candidatura lui Gh. Becali pe listele USL şi au culminat cu dizolvarea cu scandal a conducerii a trei filiale ale partidului - sectorul 1 Bucureşti, Dâmboviţa şi Mehedinţi - au dat aripi celor de la Alianţa România Dreaptă (ARD) în încercarea lor de a-şi găsi aliaţi pentru perioada de după alegeri.

Deputatul Ioan Oltean a declarat că PDL nu exclude o alianţă cu PNL după alegeri, fiindcă liberalii sunt cei mai apropiaţi ideologic de ARD, care are nevoie de o politică de alianţe în parlament care să-i asigure o majoritate parlamentară dincolo de "un scor de 28-30-32%", adică atât cât estimează ARD că va obţine la vot. Liderul Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a confirmat şi el că "jocul politic este deschis" şi că ARD îşi doreşte ca PNL "să revină acolo unde îi este locul", adică la dreapta eşichierului politic, bineînţeles dacă formula de conducere a partidului se va schimba, recte Crin Antonescu va fi înlăturat.

Mai nou, ARD (sau cel puţin o parte a ei) a găsit şi o portiţă nouă spre inima liberalilor - iluzia salvării ţării prin întoarcerea monarhiei, care până acum a fst un cal de bătaie exclusiv pentru USL. Crin Antonescu tocmai a declarat din nou că monarhia constituţională este "cea mai convenabilă formă de guvernământ pentru o ţară ca monarhia", salutând astfel opţiunea pro-monarhică proaspăt exprimată de potenţialul său rival la şefia PNL, Călin Popescu-Tăriceanu. Aproape imediat, MRU i-a trimis regelui Mihai o scrisoare de felicitare extrem de promiţătoare cu ocazia zilei de naştere, afirmând că "alături de Majestatea Voastră, poporul român îşi poate regăsi demnitatea" - o poziţie inedită pentru un lider al ARD, unde opţiunile pro-republicane le-au reflectat întotdeauna pe cele în materie ale preşedintelui Traian Băsescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/daca-nu-se-rupe-pnl-atunci-noi-cu-cine-guvernam-10260524
10260524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.