Curtea Constituţională dezbate miercuri sesizările USR la legile Justiţiei

Postat la 20 februarie 2018 36 afişări

Curtea Constituţională dezbate miercuri sesizările USR la legile Justiţiei, acestea fiind depuse în data de 22 ianuarie şi vizând modificările aduse legilor 303- privind statutul magistraţilor, 304- privind organizarea judiciară şi 317-privind organizarea CSM.

Curtea Constituţională dezbate miercuri sesizările USR la legile Justiţiei

Juriştii USR au găsit noi motive de neconstituţionalitate faţă de sesizările deja depuse la CCR de ÎCCJ şi PNL pe legile justiţiei.

De exemplu, anunţau cei de la USR, la data depunerii sesizărilor, ÎCCJ nu a invocat în sesizare motive extrinseci, de procedură, ci s-a limitat la atacarea unor articole individuale, în timp ce USR a arătat în sesizare că cele trei proiecte de modificare a legilor justiţiei au fost adoptate cu încălcarea principiului bicameralismului şi principiului respectării legii, precum şi cu încălcarea ordinii de sesizare a Camerelor Parlamentului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.