Cum vrea Ministerul Educaţiei să modifice regulamentul de funcţionare a şcolilor

Postat la 07 iunie 2023 119 afişări

Cum vrea Ministerul Educaţiei să modifice regulamentul de funcţionare a şcolilor

Ministerul Educaţiei a propus un proiect de lege prin care elevii să primească două note la fiecare disciplină pentru a avea media încheiată.

Schimbarea ar avea loc în contextul grevei profesorilor.

Proiectul a fost pus în consultare publică.

Ministerul Educaţiei a declarat marţi seară într-un comunicat de presă că vrea să modifice structura regulamentului de funcţionare a şcolilor. Schimbarea ar avea loc în contextul grevei profesorilor. Proiectul de lege presupune că un elev ar trebui să primească două note la fiecare materie pentru a avea media încheiată.

„În continuarea demersurilor de a adapta activităţile de final de an şcolar la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, se arată în comunicat.

Modificările prevăzute în proiectul lansat, aflat în consultare publică, vizează faptul că în anul şcolar 2022 – 2023, numărul minim de note acordate elevului la o singură disciplină de studiu este de două.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
functionare,
minister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.