Cum se vor verifica certificatele de vaccinare. Răspunsul lui Alin Stoica

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 mai 2021 264 afişări

Cum se vor verifica certificatele de vaccinare. Răspunsul lui Alin Stoica

Certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau prin CNP, spune prefectul Capitalei. Alin Stoica vorbeşte şi despre ţinta lunară de vaccinare, dar lămureşte şi problema organizatorilor de evenimente.  

Alin Stoica a declarat, sâmbătă, că certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau după buletin, respectiv CNP.

„Dacă accesul este mai dificil, atunci vor trebui să vină cu certificatul de vaccinare printat sau în format electronic. Eu mă bazez pe buna credinţă a oamenilor că nu vor falsifica certificatele. La fel şi cei care fac testele PCR sau rapide, unitatea medicală emite în format electronic rezultatul şi poate fi oricând arătat”.

În ce priveşte ţinta de vaccinare lunară, Stoica a spus că nu este stabilită, dar o aşteaptă.

„Vă pot spune că noi am stabilit, nu oficial, să avem o ţintă de vaccinare pe zi în Bucureşti de 20.000 şi sperăm să o atingem până la sfârşitul lunii”, a adăugat prefectul.

În altă ordine de idei, întrebat cine este considerat organizatorul unei nunţi, al unui botez sau al unei aniversări, prefectul a răspuns că de regulă este cel „în curtea căruia se organizează evenimentul”: „adică patronul care permite organizarea unui eveniment”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
certificate,
vaccinare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.