Cum sa faci un proiect in folosul comunitatii pentru un ceas elvetian

Postat la 31 ianuarie 2011 111 afişări

Producatorul de ceasuri Rolex din Geneva a anuntat in 2010 inceperea inscrierilor pentru Rolex Awards for Enterprise 2012. De mai bine de 30 de ani, acest program filantropic international i-a sprijinit si incurajat pe vizionarii, ale caror proiecte aduc beneficii comunitatilor in care traiesc si lumii in general.

Un juriu independent format din specialisti la inceputul anului 2012, va selecta cinci laureati. Acestia vor primi cate 100.000 de dolari pentru finalizarea proiectelor, proiecte ce vor fi recunoscute pretutindeni prin campanii internationale de publicitate. Castigatorii vor primi de asemenea cate un ceas Rolex. Castigatorii sunt persoane cu spirit inovator care au idei originale si acces limitat la sursele de finantare traditionale. RAE ofera asistenta financiara si recunoastere unor persoane care se lanseaza in noi aventuri sau ale caror proiecte sunt in curs de desfasurare.

Programul RAE incurajeaza pe oricine, indiferent de varsta sau nationalitate, ale carui proiecte inovatoare asigura progresul cunoasterii si bunastarii umane pe intreaga planeta. Aceste proiecte sunt grupate in urmatoarele domenii: stiinta si medicina, tehnologie aplicata si inovatie, explorare, mediu inconjurator si patrimoniu cultural. Totusi, pot fi propuse si proiecte din aproape orice domeniu de activitate, cat timp acestea contribuie la progresul cunoasterii si bunastarii umane pe intreaga planeta.

In premiera, candidatii vor putea sa prezinte detalii despre proiectele lor intr-o sesiune online (rolexawards.com) de pre-inscrieri, termenul limita fiind 31 mai 2011. Doar pre-candidatii ale caror proiecte se incadreaza in criteriile de selectie vor fi luate in considerare de catre Rolex si vor fi invitati sa se inscrie.

Pentru a putea prognoza eruptiile vulcanice si a salva comunitatile de la poalele muntelui, scotianul Andrew McGonigle a creat un elicopter in miniatura care masoara gazele emanate de vulcani.

Elsa Zaldivar din Paraguay a creat un material inedit si la indemana comunitatilor sarace pentru a-si construi casele si nu numai. Panourile constructiei sunt formate dintr-un amestec intre ramasitele dintr-un burete vegetal cu alta materie vegetala si plastic reciclabil.

Tricicleta cu motor in doi timpi este o cauza importanta de poluare in Asia. Americanul Tim Bauer a creat un echipament care sa reconfigureze aceste vehicule, reducand astfel drastic emisia noxelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
concurs,
RAE,
proiecte,
ceasuri,
Rolex,
comunitati
/actualitate/cum-sa-faci-un-proiect-in-folosul-comunitatii-pentru-un-ceas-elvetian-7936458
7936458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.