Cum îţi îndrumi copilul spre o carieră?

Postat la 19 ianuarie 2024 51 afişări

Cum îţi îndrumi copilul spre o carieră?

Discută deschis cu copilul tău despre pasiunile, interesele şi talentele lui.David Neagoe îţi spune cum îţi poţi îndrum copilul spre cariera visurilor sale.

1000 de părinţi participă la Gala Părinţilor, unde primesc sfaturi de parenting. Cum îţi ajuţi copilul să facă primii paşi din drumul spre succes? Cum arată cariera care îi este destinată? Sunt întrebări pe care orice părinte şi le pune. Specialiştii spun că greşeala pe care mulţi părinţi o fac este că îşi îndrumă copiii spre o anumită meserie pe baza propriilor convingeri. Consecinţa?

Copii lipsiţi de motivaţie, care nu reuşesc să dezvolte pasiuni în alte domenii. Sâmbătă, la Gala Părinţilor de la Ateneul român, David Neagoe, designer grafic, îţi explică cum îţi poţi ajuta copilul să îşi aleagă cu înţelepciune traseul profesional.

Cât de important este ca un părinte să fie dechis faţă de pasiunile copilului său?

„Este foarte important. În primul rând, copilul poate să aibă o relaţie mai bună cu părintele său. În al doilea rând, copilul va fi fericit. Atunci când faci ceva ce îţi place, nu simţi că munceşti”, a declarat David Neagoe, designer grafic, pentru Aleph News.

Cum poate fi menţinut un echilibru între a-i oferi unui copil libertatea de a decide şi a-i arăta că trebuie să îşi reevalueze opţiunile?

„Cel mai important este să îi oferi o perspectivă realistă asupra lumii şi să îl laşi pe el să decidă, nu să îi impui. Copilul va fi mult mai receptiv atunci”, a mai adăugat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copil,
cariera,
parinti,
neagoe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.