Cum îşi aminteşte şeful zonei de Strategie şi Tranzacţii de la EY anii ‘90 şi momentul integrării României în UE?
România a avut un proces de privatizare mai lent decât alte ţări din Europa Centrală şi de Est, demarat abia din 1993, şi de aceea şi fluxul de investiţii străine a fost mai lent, îşi aminteşte Peter Latos, Head of Consulting, Strategy and Transactions EY Romania.
”Abia spre finalul anilor 90 s-a văzut o creştere a sectorului privat. Totuşi, ritmul este mai lent decât în alte ţări din zonă, chiar dacă el accelerează acum”.
Având în vedere acest demaraj mai lent, intrarea României în UE în 2007 a avut un impact foarte important şi a dus la creşterea investiţiilor străine. ”România a ajuns acum să aibă un volum mare de investiţii, mai ales pe zona de M&A. Nu doar din Europa, ci şi din China sau UK”.
Astfel, chiar dacă valoarea tranzacţiilor a scăzut în primele 4 luni ale anului, la fel cum s-a intâmplat peste tot în lume, numărul de tranzacţii a fost stabil, ceea ce arată încrederea investitorilor, a mai spus managerul EY în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro