Cum influenţează lumina din birou productivitatea angajaţilor

Autor: Ioana Matei Postat la 29 aprilie 2014 419 afişări

În România nu există clădiri de birouri iluminate conform tehnologiilor si conceptelor dezvoltate în ultimii cinci ani, potrivit diviziei de electrice a producătorului şi importatorilor autohtoni pentru aparate de iluminat şi materiale electrice Menatwork. Acest aspect conduce la scăderea productivităţii angajaţilor.

Cum influenţează lumina din birou productivitatea angajaţilor

 “Una dintre problemele identificate de noi şi neconştientizate de marii constructori şi angajatori este sistemul de iluminat. Atunci când vine vorba de creşterea productivităţii angajaţilor, marii angajatori investesc în principal în oferirea de beneficii financiare suplimentare şi cursuri de formare profesională, necunoscând faptul că instalarea unui sistem de iluminat adecvat este principalul factor care determină creşterea randamentului angajaţilor. O  foluţie de iluminat potrivită mediului de lucru, ajută atât la creşterea productivităţii cu până la 20 procente, dar şi la reducerea costurilor cu energia electrică, în unele cazuri chiar şi cu 50 procente”, declară Viorel Niculae, director al diviziei electrice Menatwork.

Aceeasi problemă a fost identificată si la nivelul institutiilor de învăţământ unde sistemul de iluminat nu tine cont de vârsta cursanţilor şi a activităţilor zilnice derulate în clădire. „Am constatat că în majoritatea institutiilor de învăţământ, fie că vorbim de facultăţi, licee, şcoli sau grădiniţe, soluţia aleasă pentru iluminat este exact opusul celei recomandate pentru destinaţia acestor spaţii. Spre exemplu în grădiniţe se recomandă o lumină caldă care să nu accentueze starea de agitaţie a copiilor, ori la noi întâlnim lumini puternice, reci, care nu sunt deloc prielnice practicilor didactice”, declară Viorel Niculae.

În acest sens, compania a demarat un proces de educare a pietei atât prin informarea publicului asupra beneficiilor utilizării unei solutii de iluminat adaptate fiecărui mediu în parte, cât si prin furnizarea de sisteme complete de iluminat. Din 1996 când a fost înfiinţată divizia de electrice a Menatwork, investiţiile de peste 10 milioane de lei realizate până în prezent au vizat dezvoltarea produselor şi serviciilor oferite pieţei, dar şi formarea de specialişti şi consultanţi care să livreze soluţii de iluminat optime către firme de arhitectură, designeri si beneficiari.

Pentru anul în curs, divizia de electrice a Menatwork estimează o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20 de procente în condiţiile în care în 2013 aceasta s-a ridicat la 24,8 milioane de lei. Aceasta divizie operează activităţi de producţie, consultanţă, comerţ şi distribuţie. In primele trei luni ale anului, divizia a înregistrat afaceri de 5,4 milioane lei, la acelaşi nivel cu cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Grupul de firme Menatwork şi-a început activitatea în România în 1994 şi este specializat în producţia, comerţul şi montajul materialelor de construcţii. Grupul este format în prezent din  11 firme cu un portofoliu  de produse şi servicii pentru construcţii, amenajări şi finisaje pentru interior şi exterior. Parcul administrativ şi industrial din Bucureşti pe care îşi desfăşoară activitatea firmele grupului se întinde în prezent pe o suprafaţa de 90.000 de mp. În fabricile şi reţeaua de distribuţie ale Grupului Menatwork activează în prezent peste 300 angajaţi. Menatwork deţine şi propria reţea comercială în Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Constanţa şi Bacău.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-influenteaza-lumina-din-birou-productivitatea-angajatilor-12549512
12549512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.