Cum incearca Franklin Templeton sa atraga investitori la Fondul Proprietatea

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 iunie 2011 34 afişări

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a planificat pentru iunie si iulie peste 40 de intalniri cu investitori institutionali straini, intre care fonduri de pensii si fonduri speculative cu expunere in piete emergente sau de frontiera.

Intalnirile, menite sa creasca vizibilitatea Fondului pentru investitorii straini, vor avea loc in Europa (Londra, Varsovia, Stockholm, Frankfurt si Paris) si in centre financiare din afara Europei.

"Deja avem un program foarte incarcat de intalniri cu numerosi investitori institutionali, ceea ce demonstreaza interesul pe care Fondul Proprietatea il genereaza", a declarat Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.

Eforturile Franklin Templeton, afirma Konieczny, s-au reflectat deja in structura actionariatului Fondului, care arata ca participatia investitorilor institutionali a inregistrat o crestere de peste 10% din capitalul social de la sfarsitul lui 2010.

Din punctul de vedere al standardelor pentru investitorii carora li se adreseaza Franklin Templeton, referitoare la fundamentele economice si la dimensiunea si adancimea pietei de capital, Romania nu este o piata emergenta clasica, in genul Cehiei sau al Turciei, ci una de frontiera, comparabila ca potential cu Vietnam, Ucraina, Bulgaria sau Bahrein.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-incearca-franklin-templeton-sa-atraga-investitori-la-fondul-proprietatea-8323954
8323954
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.