Cum explică Facebook căderea fără precedent de luni: O problemă la configurarea reţelei. După întrerupere, acţiunile companiei au scăzut cu aproape 5%

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 05 octombrie 2021 31 afişări

Cum explică Facebook căderea fără precedent de luni: O problemă la configurarea reţelei. După întrerupere, acţiunile companiei au scăzut cu aproape 5%

Facebook a dat vina pentru întrerupere a serviciului global care ţinut aplicaţiile offline pentru o mare parte a zilei de luni pe o problemă la configurarea reţelei, adăugând că nu s-au găsit dovezi despre compromiterea datelor utilizatorilor în perioada de nefuncţionare, relatează Bloomberg.

„Această întrerupere a traficului de reaţea a avut un efect în lanţ asupra modului în care comunică centrele noastre de date, fapt care a oprit serviciile companiei”, a declarat echipa de ingineri a companiei.

Problema tehnică a afectat reţeaua socială de bază a Facebook, Instagramul, WhatsAppul şi Messengerul fiind nefuncţionale ore în şir. Acest lucru a marcat unul dintre cele mai mari eşecuri ale companiei din istoria recentă.

După incidentul de luni, acţiunile Facebook au scăzut cu 4,9%, înregistrând pe 5 octombrie preţul de 326,23 dolari per acţiune.

Întreruperea Facebook a avut un impact considerabil, imobilizând o serie de servicii pe care se bazează zilnic peste 2,75 miliarde de oameni pentru a comunica, a face afaceri şi a consuma ştiri.

Directorul executiv, Mark Zuckerberg, şi-a cerut scuze oficial după ce reţeaua a fost restaurată. „Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi – ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu cei dragi”, a declarat omul de afaceri pe pagina sa de Facebook.

Instrumentele interne şi sistemele de comunicaţii ale Facebook  au fost afectate de întrerupere, îngreunând sarcina inginerilor care lucrează pentru a identifica şi rezolva problema. Rezolvarea problemei de bază presupune resetarea manuală a unor servere, potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvînt al companiei.

„Îmi pare rău pentru fiecare întreprindere mică şi mare, familie şi persoană care depinde de noi”, a scris pe Twitter după-amiază Mike Schroepfer, şeful biroului de tehnologie al Facebook.

Pierderea Facebook s-a transformat într-un câştig pentru alte reţele sociale. Luni, Signal a înscris milioane de noi utilizatori, în timp ce Telegram, aplicaţie asemănătoare cu WhatsApp-ul, a urcat 55 de poziţii în topul descărcărilor App Store, conform Sensor Tower.

Deşi nu este neobişnuit ca aplicaţiile Facebook să aibă erori ocazionale, rareori durează mai mult de câteva minute până când sunt depăşite. Downdetector, platformă care monitorizează problemele de internet, a declarat că întreruperea Facebook a avut o amploare fără precedent, cu peste 10,6 milioane de sesizări în întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
intrerupere,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.