Cum Bulgaria ar putea aduce în colaps bitcoinul

Postat la 21 decembrie 2017 324 afişări

Bulgaria deţine bitcoini în valoare de peste 3 miliarde de euro, o sumă care ar putea ajuta ţara să-şi plătească o mare parte din datorii. O astfel de plată ar putea duce la prăbuşirea monedei virtuale, scrie Novinite.

Cum Bulgaria ar putea aduce în colaps bitcoinul

În ultimele săptămâni, Bulgaria a atras atenţia presei străine. Motivul: cea mai săracă ţară din UE a devenit brusc proprietara unei adevărate comori, peste 210.000 bitcoini confiscaţi în cadrul unei operaţiuni speciale realizate în luna mai a acestui an. În momentul confiscării, valoarea bitcoinilor se situa la aproximativ 400 milioane de euro.

Între timp însă, această va­loare a crescut la 3,3 miliarde de euro, sumă cu care Bulgaria şi-ar putea plăti aproximativ 20% din datoria publică. În acest scop, ţara trebuie mai întâi să-şi vân­dă bitcoinii, iar aici este pro­blema: dacă Bulgaria va vin­de bitcoinii deo­dată, preţul mo­nedei va scă­dea dramatic.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.