Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate incepand din 3 ianuarie: Consultatiile, acordate doar contra cost sau pro bono

Autor: Florin Casota Postat la 21 decembrie 2017 249 afişări

Începând cu 3 ianuarie 2018, medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, anunţă Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate incepand din 3 ianuarie: Consultatiile, acordate doar contra cost sau pro bono

Aşadar, de la anul consultaţiile în cabinetele medicilor de familie vor fi doar contra cost sau se vor face pro bono, în funcţie de decizia fiecărui medic. De asemenea, aceştia nu vor mai elibera nici reţete compensate şi bilete de trimitere.

Aceste lucru se întâmplă din cauza nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.

Medicii de familie au protestat în 15 noiembrie împotriva "unui sistem de sănătate deteriorat, deviat de la direcţia firească". Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că "în locul unei creşteri a procentului alocat asistenţei medicale primare de la 5,7% la 10% din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănptate, administrat de CNAS, priectul de buget pentru 2018 aflat în acest moment în deznatere în PArlamentul României, prevede o stagnare la 5,8%."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.