Elena Udrea şi Dan Andronic, judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv mărturie mincinoasă

Postat la 20 decembrie 2017 76 afişări

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, după ce a primit 3,8 milioane de dolari de la un om de afaceri, în acelaşi dosar urmând să fie judecat şi jurnalistul Dan Andronic, care a făcut mai multe declaraţii mincinoase, în faţa procurorilor, conform DNA.

Elena Udrea şi Dan Andronic, judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv mărturie mincinoasă

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, prin intermediari, de a primi suma de cinci milioane de dolari. În schimbul banilor, ea a promis că îşi va exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, pentru a menţine, în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Din suma promisă, Udrea ar fi primit, în noiembrie 2011, prin intermediari, 3,8 milioanede dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro, conform procurorilor anticorupţie.

Potrivit sursei citate, creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.