Cum arată piaţa muncii la jumătatea lunii iunie: Numărul de contracte de muncă suspendate în continuă scădere

Postat la 15 iunie 2020 51 afişări

Cum arată piaţa muncii la jumătatea lunii iunie: Numărul de contracte de muncă suspendate în continuă scădere

Numărul contractelor de muncă suspendate este de 142.482 contracte de muncă, conform informaţiilor publicate de MMPS (Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale) în data de 15 iunie 2020.

Aceasta este a doua raportare a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) din această lună, după cea din data de 11 iunie când au fost pentru prima dată raportate contractele de muncă suspendate în această lună. 

În data de 11 iunie erau raportate 237.760 de contracte de muncă. Astfel, numărul de contracte de muncă raportate în data de 15 iunie este în scădere cu peste 95.000. 

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic), înregistrate la Inspecţia Muncii:

Contracte individuale de muncă suspendate 142.482

Principalele categorii

• Industria prelucrătoare:  25.783

• Hoteluri şi restaurante: 30.717

• Comerţ cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor: 14.899

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale face acest demers pentru informarea corectă şi completă a opiniei publice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.