Cum arată incendiile din Texas văzute din spaţiul cosmic (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 septembrie 2011 81 afişări

Incendiile de vegetaţie din Texas care au avut loc în ultima săptămână sunt considerate cele mai distructive din istoria statului, după ce au distrus peste 1.000 de locuinţe, au ars peste 13.000 de hectare şi au forţat evacuarea a circa 5.000 de oameni.

Guvernatorul Rick Perry şi-a anulat deplasările de campanie electorală, ca să poată coordona eforturile de stingere a incendiilor, la care participă circa 1.200 de pompieri din Texas şi din alte state. Miercuri, cel mai puternic dintre incendii, cel din districtul Bastrop de lângă Austin, în cursul căruia şi-au pierdut viaţa patru persoane, nu era stins decât în proporţie de 30%.

Cosmonauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au înregistrat în cursul zilei de miercuri imagini impresionante din zona Golfului Mexic, a graniţei dintre Mexic şi SUA şi a statului Texas. Masele de fum şi ceaţă create deasupra zonelor lovite de incendii au ajuns să fie vizibile până în spaţiul cosmic. Imaginile filmate de la bordul SSI sunt comentate de dr. Justin Wilkinson, expert NASA.

Izbucnirea focurilor a fost cauzată de condiţiile locale de secetă prelungită şi arşiţă, la care s-au adăugat vânturile puternice aduse de furtuna tropicală Lee, care a traversat sudul SUA la finele săptămânii trecute. "Dacă aprinzi un chibrit aici, deja poţi să dai foc la jumătate din district", a rezumat situaţia un oficial din Travis County (centrul statului Texas), citat de Washington Post.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-incendiile-din-texas-vazute-din-spatiul-cosmic-video-8711389
8711389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.