Cum arată bilanţul lui Ponta după 100 de zile de guvernare

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 august 2012 29 afişări

Premierul Victor Ponta consideră că, la împlinirea a 100 de zile de la preluarea guvernării de către USL, cel mai important lucru realizat de cabinetul său a fost "oprirea marilor jafuri produse de guvernele PDL".

"Este prematur sa fac un raport, il voi face inainte de alegerile din noiembrie, cand voi cere si votul oamenilor pentru a continua", precizează Ponta, într-un comentariu publicat pe blogul său. El adaugă însă că ar putea face un mic raport preliminar numit "100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL", în care ar figura la loc de cinste stoparea furturilor de la Hidroelectrica şi de la ANAF.

Cea mai mare realizare a guvernării actuale, în opinia lui, este "oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica", prin decizia de a accepta un administrator special. Aşa au fost oprite "contractele cu băieţii deştepţi, care au produs, doar din 2010 cand au fost prelungite de Videanu, peste 1 mld. euro pagubă", a fost oprită politizarea societăţii şi a fost pregatită compania pentru listarea la bursă la valoarea adevărată a ei.

O a doua realizare ar fi ruperea "reţelei de crimă organizată de la ANAF (promovată de Gheorghe Falcă şi grupul de la Arad, cu protecţia directă a lui Traian Băsescu)". Rezultatul: doar în trimestrul al doilea, potrivit lui Ponta, încasările la buget au crescut cu 1,2 mld. lei faţă de primul trimestru.

"Deci, simplu: 1,2 mld. euro de la Hidroelectrica şi 1,2 mld lei de la ANAF!", conchide premierul.

"Pot să adaug uşor cca 50 mil. euro prejudiciu la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate produse de activitatea ilegală de anul acesta a fostului preşedinte Duţa (alt protejat al lui Videanu şi al PDL) - sau 50 mil. lei furate de Funeriu la Ministerul Educaţiei sub pretextul organizării clasei pregătitoare, sau 200 milioane de euro deja contractaţi de dna Udrea şi Ministerul Dezvoltării la faimosul PNDI, ca să nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca 'şpagă' înainte de campania electorală de la locale către primarii PDL; şi putem continua acest raport!"

La preluarea guvernării, după moţiunea de cenzură care a scos din funcţie guvernul Ungureanu la 27 aprilie, guvernul Ponta avusese ca prioritate iniţială realizarea unor audituri detaliate la fiecare minister, pentru a dovedi proasta guvernare şi ilegalităţile comise de PDL. Acest obiectiv a fost realizat însă doar parţial, întrucât campania de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu a acoperit mediatic orice alt subiect.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-bilantul-lui-ponta-dupa-100-de-zile-de-guvernare-9957813
9957813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.