Cum ar putea pune capăt Spania celei mai mari probleme a Europei

Postat la 13 septembrie 2022 336 afişări

Cum ar putea pune capăt Spania celei mai mari probleme a Europei

Guvernul spaniol va propune Uniunii Europene să adopte acelaşi sistem de plafonare al preţurilor pentru energie pe care ţara îl foloseşte în prezent, scrie Bloomberg.

Teresa Ribera, înaltul oficial spaniol din domeniul enerigiei, va lansa propunerea de decuplare a preţului gazelor de cel la electricitate pe 9 septembrie, atunci când miniştrii europeni se vor întâlni pentru a discuta despre problema crizei energetice cu care se confruntă continentul.

Mai mult, Ribera va lansa o propunere şi pentru plafonarea preţului pentru emisiile de dioxid de carbon.

Spania şi Portugalia au primit la începutul acestui an o derogare de la Bruxelles, care le-a permis să decupleze preţul gazului de cel al electricităţii. Preţurile pentru energia achiziţionată de ambele naţiuni au fost semnificativ mai mici în restul Uniunii.

Spania lucrează încă din iulie la o propunere de modificare a pieţei europene de electricitate. Recent, Ursula Von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că UE se pregăteşte să intervină pe piaţa europeană a energiei pentru a aduce sub control criza.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.