Cum a strâns Raiffeisen 50 mil. euro

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 iulie 2013 85 afişări

Finanţarea băncilor prin obligaţiuni corporative câştigă teren: Raiffeisen Bank România a devenit a doua bancă din România care foloseşte în acest an o astfel de metodă.

Cum a strâns Raiffeisen 50 mil. euro

Raiffeisen a obţinut într-o singură zi 225 mil. lei (50 mil. euro) dintr-o ofertă de obligaţiuni corporative adresată investitorilor care au cumpărat titluri de peste 100.000 de euro. Obligaţiunile sunt pe trei ani şi au o dobândă de 5,5% pe an. Banca intenţionează să listeze la BVB titlurile, în jurul datei de 1 august.

Emisiunea, intermediată de Raiffeisen Capital & Investment, a fost plasată predominant către investitorii locali. Raiffeisen, a şasea bancă din România după active în 2012, a avut anul trecut un profit net de 88 mil. euro, cel mai bun de pe piaţa bancară.

Moody's Investors Service a acordat acestei emisiuni de obligatiuni ratingul preliminar (P)Ba1.

În iunie, UniCredit Ţiriac Bank a lansat prima emisiune de obligaţiuni din acest an a unei bănci din ţară, strângând 550 mil. lei printr-o emisiune pe cinci ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-a-strans-raiffeisen-50-mil-euro-11165684
11165684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.