Cum a îngropat Rusia miliarde de dolari în Venezuela. Motivul pentru care s-a luat decizia

Postat la 15 martie 2019 140 afişări

Compania rusească de petrol Rosneft a făcut investiţii majore în companii mixte din Venezuela, deşi anticipa perderi de milioane de dolari, arată documentele. Motivul pentru care a continuat investiţiaa fost intenţia Kremlinului de a-şi sprijini aliatul din America de Sud, relatează Reuters.

Cum a îngropat Rusia miliarde de dolari în Venezuela. Motivul pentru care s-a luat decizia

La sfârşitul anului 2015, managerii companiei Rosneft, firma rusă de petrol controlată de stat, au atras atenţia superiorilor cu privire la investiţiile companiei în Venezuela. Partenerul local al companiei Rosneft, compania de stat venezueliană PDVSA, era îndatorată cu sute de milioane de dolari, potrivit documentelor interne, neexistând perspective cu privire la îmbunătăţirea situaţiei.

 

A fost o perioadă în care alte companii petroliere internaţionale au părăsit ţara sau au îngheţat noi investiţii, din cauza îngrijorării cu privire la politicile administraţiei populiste şi socialiste.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venezuela,
rusia,
miliarde,
decizie,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.