​Cu laptopul pe şezlong. Cum a schimbat pandemia felul în care muncim

Autor: Andra Stroe Postat la 13 iulie 2021 86 afişări

​Cu laptopul pe şezlong. Cum a schimbat pandemia felul în care muncim

Înainte de pandemie, mulţi angajaţi visau la un regim de lucru care să le permită să combine munca cu distracţia şi să lucreze din destinaţii însorite, pe marginea piscinei sau direct pe plajă. Acum, când munca remote sau hibrid a devenit o normalitate, acest vis nu mai e atât de greu de îndeplinit.

„Noi credem cu tărie că balanţa între viaţă socială, prieteni, familie şi carieră trebuie să fie în echilibru. Munca hibrid sau remote ne poate oferi lucrul acesta. Ne putem petrece timpul vizitând destinaţii minunate alături de cei dragi, dar să şi putem munci în acelaşi timp. Una din destinaţiile care ne poate oferi acest lucru este Antalya. Cum ar fi să poţi munci şi copilul tău să se poată distra la clubul copiilor oferit gratuit de către hotelieri? Îl laşi pe cel mic dimineaţa la clubul copiilor iar tu poţi ţine liniştit şedinţele sau să îţi predai proiectele la muncă”, spun fondatoarele Remote Stories, Amalia Ştefan şi Mara Eliza Barza.

Startup-ul Remote Stories este unul dintre businessurile româneşti care promovează beneficiilor modelului de lucru de la distanţă, de oriunde. Recent, businessul a organizat un eveniment, alături de touroperatorul Soley Tour, în care, timp de o săptămână, participanţii au avut ocazia să experimenteze munca remote din Antalya, chiar de pe ţărmul Mării Mediterane.

„Antalya este cunoscută pentru resorturile sale care se întind pe suprafeţe impresionante. Acest lucru înseamnă că şi oaspeţii care caută linişte vor găsi locuri speciale în care se pot retrage, fără să le fie perturbată concentrarea de la diverse taskuri sau şedinţe. Prin urmare, fie că e vorba despre o terasă umbrită şi mai retrasă sau de o sală de conferinţă, turiştii care vor să lucreze o pot face relaxaţi, într-un cadru inedit.  În cadrul resorturilor, internetul wi-fi funcţionează foarte bine, deci nu sunt probleme pentru cei care au nevoie de net pentru a lucra de la distanţă. Ceva mai dificil este în momentul în care părăsesc resortul pentru o excursie pe apă, de pildă. Vor găsi wi-fi şi în restaurante, terase. Sky is the limit, ca să apelez la un clişeu”, susţine la rândul său Erdinc Adali, CEO Soley Tour, agenţie lansată în vara anului trecut, chiar în pandemie.

Printre activităţile care pot fi desfăşurate în Antalya în timpul liber, executivul menţionează sporturile acvatice, croazierele, raftingul şi excursiile la obiective culturale si istorice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
munca,
antalya

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.