CSR 2023. Speranţe sădim, oameni construim

Postat la 14 noiembrie 2023 26 afişări

Motivaţie:

Ideea proiectului „Speranţe sădim, oameni construim”, desfăşurat sub egida Fundaţiei Brico Dépôt şi a motto-ului „Casele bune schimbă vieţi” a demarat din convingerea că educaţia este un factor esenţial pentru transformarea vieţilor şi comunităţilor. Iniţiativa reprezintă o componentă esenţială a parteneriatului între Fundaţia Brico Dépôt şi Asociaţia BookLand, prin intermediul căruia compania a sprijinit programul de reabilitare a şcolilor din zonele rurale, inclusiv amenajarea zonelor verzi. Cu această ocazie, Brico Dépôt a oferit elevilor o experienţă inedită, de tip „do it, yourself”, în cadrul Săptămânii Verzi din programul Şcoala Altfel, încurajând comunităţile să utilizeze resursele locale şi, în acelaşi timp, oferind elevilor oportunitatea de a se bucura de activităţile de grădinărit şi cultivare a propriilor legume şi flori. Alegerea domeniului educaţiei şi acordarea sprijinului comunităţilor vulnerabile din România reprezintă o decizie strategică a Brico Dépôt, bazată pe convingerea fermă că investiţia în educaţie şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunităţile vulnerabile are un impact semnificativ asupra oamenilor şi asupra dezvoltării durabile a acestor zone marginalizate.

Descrierea proiectului:

Proiectul a fost demarat in luna februarie 2023, s-a derulat în intervalul februarie – mai şi a vizat, în primul rând, elevii din şcolile rurale din România, oferindu-le sprijin în învăţarea practică a protejării naturii şi a mediului înconjurător, precum şi acces la condiţii mai bune de studiu. Implicarea Brico Dépôt în programul naţional de renovare a şcolilor din mediul rural al asociaţiei BookLand a urmărit două etape: în luna februarie 2023, Brico Dépôt a donat materiale de construcţii în valoare de peste 64.000 de lei pentru activităţile de renovare precum si mobilierul care se afla în spaţiile de lucru ale companiei către patru şcoli pentru a crea condiţii mai bune de studiu, in sprijinul a 1.500 de beneficiari. Astfel, 700 de elevi şi cadre didactice din patru şcoli beneficiare din judeţele Olt (Osica de Sus), Buzău (Costeşti) şi Vrancea (Pauneşti şi Răchitaşu) s-au bucurat de reamenajarea sălilor de clasă cu birouri, scaune şi mochetă. De asemenea,

800 elevi din şcolile Dolj (Giubega), Buzău (Costeşti), Dâmboviţa (Iedera) şi Ialomiţa (Raşi) au primit materiale de construcţii pentru renovare (vopsea, pigmenţi, materiale de tencuit). Ulterior, în perioada aprilie-mai 2023, Brico Dépôt a livrat prin intermediul angajaţilor din toate magazinele seminţe de legume, verdeţuri şi flori în valoare de peste 88.000 de lei către 40 de şcoli din România. 3.000 de elevi au avut ocazia să îmbine activităţile dedicate mediului înconjurător din Săptămâna Verde cu activităţi de sădire şi îngrijire a plantelor. Aceştia au amenajat spaţiile verzi din curtea şcolii şi au participat, totodată, alături de dascăli, la o lecţie teoretică, dar şi practică, despre importanţa protejării naturii şi a mediului înconjurător într-o atmosferă plină de bucuria de a face lucruri împreună şi de a urmări ulterior rezultatul muncii lor. Asociaţia BookLand a fost principalul partener în derularea proiectului. Valoarea totală a donaţiilor a fost de peste 152.000 de lei şi cu eforturi susţinute din partea echipei Brico Dépôt.

Rezultate:

Peste 3.000 de elevi din 40 de şcoli din mediul rural au participat la campanie şi au beneficiat de donaţii, amenajând spaţiile verzi din curtea şcolilor şi învăţând despre protejarea naturii, susţinuţi de angajaţi din toate cele 33 de magazine Brico Dépôt. De asemenea, 1.500 de persoane au beneficiat de donaţiile constând în mobilier şi materiale de construcţii pentru renovarea şcolilor. Potrivit reprezentanţilor companiei, proiectul a generat un impact profund şi pozitiv asupra comunităţilor, consolidând în mod semnificativ calitatea mediului înconjurător şi având un rol esenţial în impulsionarea dezvoltării durabile a zonelor rurale. „Acest impact strategic se manifestă în mod continuu în şcolile care au beneficiat de sprijin. Rezultatele obţinute nu sunt doar momentan vizibile, ci marchează o schimbare pe termen lung, cu perspective clare de dezvoltare şi îmbunătăţire a vieţii comunităţilor rurale, reflectând astfel angajamentul Brico Dépôt în crearea unui viitor sustenabil şi prosper pentru aceste regiuni.” Scopul final nu este doar de a crea un spaţiu sigur şi sănătos la domiciliu, ci şi la şcoală, având în vedere că educaţia şi mediul de învăţare reprezintă pilonii fundamentali ai dezvoltării şi îmbunătăţirii calităţii vieţii pentru aceste comunităţi. Această viziune strategică reflectă aspiraţia Brico Dépôt de a contribui la transformarea profundă şi pozitivă a acestor medii defavorizate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.