CSR 2021: A Better Future, proiectul Mastercard de dotare a spitalelor cu tehnologii şi echipamente medicale de ultimă generaţie

Postat la 25 decembrie 2021 59 afişări

CSR 2021: A Better Future, proiectul Mastercard de dotare a spitalelor cu tehnologii şi echipamente medicale de ultimă generaţie

Mastercard, A Better Future - Proiect inclus în anuarul CSR 2021 - Cele mai responsabile companii din România

Motivaţie: Mastercard a fost dintotdeauna un facilitator al experienţelor de nepreţuit, urmând misiunea de a-i conecta pe oameni cu oportunităţi care pot contribui la un viitor mai bun, prin intermediul parteneriatelor, produselor sau al serviciilor companiei. În ultimii ani, Mastercard s-a implicat într-o serie de proiecte pentru sprijinirea sistemului medical, 2019 marcând începutul parteneriatului pe termen lung cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi crearea platformei „Un Viitor mai Bun”. Astfel, Mastercard a devenit partenerul pentru inovaţie al iniţiativei #NoiFacemUnSpital, cu scopul de a construi Primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă, destinat atât tratării cancerului, cât şi a altor afecţiuni, fiind dotat cu secţii precum neurochirurgie şi neurologie, chirurgie, bloc operator şi ATI. Anul acesta, compania şi-a setat ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite prin trainingul personalului medical.

Descrierea proiectului: Toate eforturile locale ale Mastercard, materializate prin produsele, serviciile şi parteneriatele companiei, au fost direcţionate pentru îndeplinirea obiectivului de a dona 1,1 milioane de euro până la finalul anului 2019. Această sumă a contribuit la dotarea spitalului cu tehnologii şi echipamente medicale de ultimă generaţie. În 2020, în noul context provocat de pandemia de COVID-19, Mastercard a reconfigurat proiectele conturate deja cu partenerii existenţi şi a redirecţionat eforturile către susţinerea cauzelor asociate. Prin urmare, Mastercard s-a alăturat iniţiativei asociaţiei Dăruieşte Viaţă de a susţine sistemul medical în lupta pentru combaterea noului virus, oferind 100.000 euro pentru achiziţia de materiale şi echipamente necesare spitalelor.

În prezent, la trei ani după lansarea parteneriatului cu Dăruieşte Viaţă, Mastercard continuă iniţiativele de sprijinire a sistemului naţional de sănătate împreună cu Dăruieşte Viaţă prin lansarea unui proiect de training pentru echipe de medici din România. Prin valorificarea activelor globale ale companiei în domeniul asistenţei medicale, Mastercard a facilitat colaborarea cu o echipă internaţională de experţi ai celui mai prestigios institut american pentru siguranţa pacienţilor în sprijinul cadrelor medicale din Romania şi în beneficiul pacienţilor.

Proiectul a constat într-o serie de sesiuni online de training, susţinute de specialiştii internaţionali pentru echipe de medici din diferite spitale din România, fiind primul pas pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale locale. Sesiunile de mentorat s-au desfăşurat online, pe durata a cinci luni, cu implicarea specialiştilor din cadrul unui prestigios institut american pentru siguranţa pacienţilor şi cu susţinerea Mastercard şi a celor trei emitenţi de carduri de beneficii sociale din România – Edenred, Sodexo Pass România şi Up România.

Rezultate: În cadrul programului, principalele teme prezentate au fost: gestionarea fluxurilor de pacienţi, siguranţa pacienţilor în sistemele de sănătate şi prevenirea şi reducerea infecţiilor intraspitaliceşti. Astfel, medicii participanţi au aprofundat subiectele, cu scopul de a îmbunătăţi serviciile medicale oferite.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.