CSA forţează printr-o normă asigurătorii să facă profit din RCA şi implicit să majoreze preţurile

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 24 ianuarie 2013 13 afişări

Tarifele poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) vor fi stabilite astfel încât subscrierile estimate pentru următoarele 12 luni să acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului, după ce Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a publicat săptămâna trecută o normă în acest sens.

Tarifele poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) vor fi stabilite astfel încât subscrierile estimate pentru următoarele 12 luni să acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului, după ce Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a publicat săptămâna trecută o normă în acest sens. "Pentru fiecare categorie de riscuri omogene considerate, asigurătorii au obligaţia de a stabili tarifele de prime astfel încât, cu o probabilitate de cel puţin 99,5%, primele estimate pe următoarele 12 luni să acopere toate riscurile asumate, toate cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului, cu respectarea legis laţiei şi a principiilor actuariale general acceptate", se arată în ordinul CSA de aprobare a normei respective. Anterior, conform unui ordin al CSA din 2011, asigurătorii RCA erau obligaţi să stabilească tarifele de primă pentru fiecare categorie de vehicule, pe perioade de un an, astfel încât să garanteze îndeplinirea obligaţiilor, constituirea rezervelor tehnice şi plata contribuţiilor către anumite fonduri, precum şi acoperirea cheltuielilor de achiziţie şi de administrare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CSA,
asigurari,
asigurătorii,
RCA
/actualitate/csa-forteaza-printr-o-norma-asiguratorii-sa-faca-profit-din-rca-si-implicit-sa-majoreze-preturile-10520143
10520143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.