Crucea Roşie relansează programul Banca de Alimente

Autor: Andra Stroe Postat la 28 noiembrie 2019 81 afişări

Crucea Roşie relansează programul Banca de Alimente

În România, 40% din populaţie trăieşte sub nivelul pragului de sărăcie. 150.000 dintre copiii României adorm flămânzi. În 2019, un sfert din populaţia României trăieşte cu mai puţin de 9 lei pe zi. Grija zilei de mâine duce la şomaj şi abandon şcolar, agresivitate, depresie şi multe alte probleme grave. O parte importantă a societăţii se concentrează mai mult pe supravieţuire decât pe dezvoltare. Acestea sunt premisele proiectului Banca de Alimente, lansat de Crucea Roşie Română acum 10 ani, şi motivele care stau la baza relansării sub un nou mesaj, Banca pentru Altcineva.

Banca de Alimente înseamnă colectarea alimentelor de bază greu perisabile, donate de persoane fizice sau companii şi sortarea şi distribuirea lor de către Crucea Roşie către beneficiari, persoane vulnerabile din întreaga ţară. Peste 200.000 de familii au beneficiat deja de ajutor, din 2009 până acum.

Cu ocazia aniversării de 10 ani, Banca de Alimente devine Banca pentru Altcineva, încurajând România să adopte obiceiul de a ajuta. Donaţiile constante de alimente îi ajută pe cei nevoiaşi să primească stabilitatea de care au nevoie pentru a se dezvolta şi a deveni cetăţeni activi. Crucea Roşie Română adresează tuturor românilor apelul de a face Food Banking, pentru că atunci când hrăneşti pe altcineva, investeşti în viitorul României.

Carrefour Romania şi Mega Image sunt partenerii principali ai Băncii de Alimente de zece ani şi vor continua să susţină programul social al Crucii Roşii Române în toate magazinele din ţară. Alimentele greu perisabile recomandate pentru a fi donate vor fi semnalizate la raftul magazinelor, iar după achitarea lor de către clienţi pot fi donate în recipiente personalizate cu simbolul Băncii de Alimente, situate după casele de marcat. 

Pachetele oferite persoanelor nevoiaşe au o greutate standard de 12 kg şi conţin 2L ulei, 1 kg zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare greu perisabile. Conţinutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru 1 lună şi au o valoare medie de 95 de lei.

Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt:

Alimente de bază: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf

Conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot

Paste făinoase, cereale

Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi

Băuturi: cacao, cafea, ceai, apă, sucuri

Dulciuri, printre care biscuiţi, napolitane, ciocolată

Hrană pentru bebeluşi, precum pireuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf

Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimente,
banca,
relansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.