Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu: "Nu ne putem permite să devenim o ţară de destinaţie infracţională. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în faţa acestei îndrăzneli în creştere a infractorilor"

Postat la 28 noiembrie 2019 215 afişări

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu: "Nu ne putem permite să devenim o ţară de destinaţie infracţională. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în faţa acestei îndrăzneli în creştere a infractorilor"

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a solicitat, joi, procurorilor Ministerului Public o ripostă fermă în faţa infracţionalităţii, precizând că România nu poate ajunge "o ţară de destinaţie infracţională".

Cătălin Predoiu a precizat că se instalează în societate un sentiment de nesiguranţă printre cetăţenii cinstiţi şi de siguranţă şi confort penal printre infractori.

"Nu ne putem permite să devenim o ţară de destinaţie infracţională. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în faţa acestei îndrăzneli în creştere a infractorilor, interlopilor, traficanţilor, proxeneţilor, corupţii, organizaţi în grupuri sau individual, să fie din nou confruntaţi energic, loviţi devastator, descurajaţi, anihilaţi judiciar! Braţul ferm al legii să fie din nou simţit de toţi cei care şi-au pus în minte să facă din România un paradis al infracţiunilor! ", a declarat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că ştie că, în ultimii ani, "s-a încercat" slăbirea legilor penale, în special, şi procurorii au fost blamaţi în masă pentru unele greşeli, abuzuri sau eşecuri în instanţă, dar a menţionat că nu împărtăşeşte culpabilizarea lor în masă.

"În ansamblu, corpul de procurori are valoare. Să o demonstreze! Să probeze curaj şi determinare, profesionalism şi rigoare procedurală! Societatea aşteaptă acţiune eficientă din partea procurorilor. Defetismul nu este o opţiune. Problema este clară: ori câştigă infractorii, ori câştigă partea cinstită a societăţii! Pentru Ministerul Justiţiei nu există decât o soluţie acceptabilă: legea să fie aplicată, iar cei care atentează la viaţa, proprietatea şi siguranţa cetăţeanului să fie trimişi în faţa judecătorului cu probe solide. Aştept rezultate din partea lor, a procurorilor", a conchis Predoiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
catalin predoiu,
crestere,
destinatie,
ferma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.