Criza din zona euro inversează trendurile bătătorite ale migraţiei globale

Postat la 16 ianuarie 2012 46 afişări

Consecinţele economice grave ale crizei din zona euro inversează vechile trenduri ale migraţiei globale a forţei de muncă, determinând mulţi profesionişti europeni să se orienteze către fostele colonii din America Latină sau Africa, aflate în plin boom economic, potrivit unei analize WSJ.

"Criza de acasă este foarte departe. În Brazilia este creştere şi optimism, o atmosferă de bucurie care contrastează total cu ce se petrece în Europa", spune un arhitect spaniol care a emigrat în Brazilia împreună cu soţia, unde au găsit rapid de lucru după ce au rămas şomeri în Spania. Brazilia construieşte febril stadioane, terminale aeroportuare şi hoteluri, în aşteptarea Cupei Mondiale la fotbal din 2014 şi Jocurilor Olimpice din 2016, pe care le va găzdui.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
s&p,
tendinte,
migratie,
boom economic
/actualitate/criza-din-zona-euro-inverseaza-trendurile-batatorite-ale-migratiei-globale-9149087
9149087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.