Criza din Cipru: Nimeni nu ia şi nu foloseşte banii mafiei ruse

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 martie 2013 106 afişări

În noianul de opinii legate de criza din Cipru, amplificată de decizia Parlamentului de a nu adopta legea taxării depozitelor bancare, câteva idei mai mult sau mai puţin surprinzătoare se conturează.

Criza din Cipru: Nimeni nu ia şi nu foloseşte banii mafiei ruse

Prima este legată de influenţa Germaniei şi de mesajul ascuns în spatele declaraţiilor diplomatice: "Taxaţi depozitele sau părăsiţi zona euro! Nu prea contaţi în ecuaţie".

Cine este Dimitri Ribolovlev, oligarhul miliardar cu interese în Cipru

Al doilea îi aparţine fostului şef al Central Bank of Cyprus, Anthanasios Orphanides, care anunţă decesul proiectului european. "Guvernele europene îi şantajează pe oficialii din Cipru să confişte banii deponenţilor. Nu este clar cum afectează aceasta, în sens pozitiv, proiectul european...Cele mai puternice guverne din Europa aruncă mizeria înspre Grecia, Irlanda, Portugalia sau Spania...Dacă Europa vrea să rămână unită, ne trebuie o uniune bancară".

Feţele nevăzute ale crizei cipriote: un bilet de avion către Cipru este marfă rară la Moscova

Dennis Gartman, editorul unui buletin financiar cotidian, aduce în discuţie banii ruşilor: "Ciprul  a fost ani de zile o Elveţie a ruşilor. Sume mai mult sau mai puţin legale ajung în băncile cipriote încă de la începutul anilor '90.

Autorităţile cipriote pot fi mituite şi puse la treabă pentru capitalul rus....În special banii proveniţi din activităţi criminale au putut fi spălaţi, în spatele secretului bancar. Iar acum ciprioţii ar trebui să înfurie tocmai pe oamenii pe care chiar nu vrei să-i înfurii. Nimeni nu ia şi nu foloseşte banii mafiei ruse".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criza-din-cipru-nimeni-nu-ia-si-nu-foloseste-banii-mafiei-ruse-10679771
10679771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.