Criticul regimului Putin a dispărut. Alexei Navalny a fost mutat în altă închisoare

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 iunie 2022 284 afişări

Criticul Kremlinului Alexei Navalny a fost transferat din închisoarea în care se afla într-un loc necunoscut, a declarat, marţi, şeful său de cabinet, potrivit Reuters.

Criticul regimului Putin a dispărut. Alexei Navalny a fost mutat în altă închisoare

Alexei Navalny a fost transferat din colonia sa penitenciară şi a fost mutat într-un loc necunoscut.

„Nu ştim unde se află acum Alexei şi în ce colonie a fost dus", a anunţat Leonid Volkov, şeful de cabinet al lui Navalny, într-un mesaj pe aplicaţia Telegram.

Alexei Navalny a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se refăcuse după otrăvirea cu un agent neurotoxic. El pune otrăvirea pe seama Kremlinului, dar autorităţile din Rusia neagă.

În martie, Navalny a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă la scară largă şi sfidare a instanţei de către un tribunal.

La momentul respectiv, el ispăşea deja o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o tabără de prizonieri la est de Moscova pentru încălcări ale eliberării condiţionate legate de acuzaţii despre care el spune că au fost fabricate pentru a-i zădărnici ambiţiile politice.

Recent, Navalny a anunţat că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal în urma căruia ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexei navalny,
închisoare,
transfer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.