Cristian Pandel, CEO, Christian Tour: Anul acesta, preţurile vacanţelor în afara ţării vor creşte, probabil vor fi la nivelul din 2019, multe ţări s-au deschis şi cererea a crescut

Autor: Miruna Diaconu Postat la 02 ianuarie 2022 230 afişări

Cristian Pandel, CEO al agenţiei de turism Christian Tour, este de părere că anul acesta preţurile vacanţelor în afara ţării vor creşte, ajungând la nivelul din 2019.

Cristian Pandel, CEO, Christian Tour: Anul acesta, preţurile vacanţelor în afara ţării vor creşte, probabil vor fi la nivelul din 2019, multe ţări s-au deschis şi cererea a crescut

♦ Pentru anul acesta, proprietarul agenţiei de turism se aşteaptă la o cifră de afaceri la 90-95% din nivelul înregistrat în 2019.

Cristian Pandel, CEO al agenţiei de turism Christian Tour, este de părere că anul acesta preţurile vacanţelor în afara ţării vor creşte, ajungând la nivelul din 2019. În 2020 şi 2021, multe agenţii de turism au avut pachete de vacanţe la preţuri mai mici faţă de anii anteriori, însă acest lucru se va schimba în 2022.

„Vor creşte preţurile la vacanţe anul vii­tor, în 2020 şi 2021 au fost mici costurile, dar probabil că în 2022 vor ajunge la nivelul din 2019. Vor fi deschise mai multe ţări şi ce­r­erea de vacanţe va creşte, iar cei care îşi vor cumpăra mai aproape de momentul ple­cării vor plăti foarte mult“, spune Cristian Pandel. Relaxarea măsurilor din mai multe ţări privind călătoritul peste graniţe va însemna o cerere mai mare pentru vacanţe ceea ce va duce preţurile sus în anumite destinaţii precum Egiptul, dar şi alte locuri exotice, care anul trecut au fost preferatele românilor.

El este de părere că anul acesta va fi mai bun decât 2021, cu toate că vor exista provocări din perspectivă economică. 

„Cei care sunt foarte atenţi la ce se întâmplă din punct de vedere economic ar fi bine să îşi cumpere de acum vacanţele, preţurile sunt încă mici, dar undeva prin ianuarie – februarie, toţi vor  creşte preţurile. Toată lumea încearcă să contracteze devreme, cred că nu va fi disponibilitate pe anumite ţări“, explică Cristian Pandel.

Christian Tour a încheiat anul 2021 cu un volum de vânzări de circa 75% din nivelul înregistrat în 2019, când rulajul a fost de circa 115 milioane euro. În 2021, turoperatorul a reuşit să trimită în vacanţă circa 250.000 de pasageri, mulţi dintre aceştia preferând călătoriile cu avionul, dar au existat şi doritori pentru circuitele cu autocarul.

Înainte de izbucnirea pandemiei, Christian Tour număra 55 de agenţii, pe când în prezent mai sunt doar 40 de unităţi sub acest brand.

Cristian Pandel are în plan să mai deschidă încă 10 agenţii anul acesta, dar cele mai multe vor fi în ţară şi nu în Bucureşti.

„Nu vom deschide agenţii în Bucureşti, în Capitală şi în Cluj se cumpără mult online, în restul ţării, oamenii preferă să vină în agenţii.“

În 2022, Christian Tour va investi mult pe partea de digitalizare, chiar dacă are în plan să deschidă şi agenţii fizice, cel mai bun mix este între online şi offline, consideră Cristian Pandel. „O bună parte dintre clienţii noştri iau hotârarea de a-şi cumpăra o vacanţă în online, dar vin să plătească în sedii.“

În luna septembrie a anului trecut, agenţia de turism şi-a deschis şi o divizie de incoming prin intermediul căreia au venit câteva grupuri de turişti din Spania, însă cel de-al patrulea val al pandemiei a stopat dezvoltarea acestei divizii.

„Pentru divizia de incoming, plănuim ca anul acesta să aducem undeva la 5.000-6.000 de străini“, mai spune Cristian Pandel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
vacanta,
preturi,
agentie de turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.