Creşterea vânzărilor de aparate smartphone va încetini

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 02 martie 2014 72 afişări

Creşterea vânzărilor de aparate smartphone va încetini la 6,2% până în 2018, de la 19% în acest an, în condiţiile în care mulţi cumpărători din America de Nord şi Europa au deja telefoane iPhone sau Galaxy, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC.

Creşterea vânzărilor de aparate smartphone va încetini

Producătorii de smartphone-uri vor livra în acest an 1,2 miliarde de aparate, după ce au depăşit pragul de 1 miliard de unităţi în 2013. Cu toate acestea, în 2014 creşterea vânzărilor va încetini puternic, la 19%, de la 38% în anul anterior, anticipează IDC.

Pentru încurajarea utilizatorilor să înlocuiască telefoanele cu noi modele, Apple, producătorul iPhone, a creat aparate cu ecrane mai mari, cu sticlă curbată. Producători precum Samsung Electronics, fabricantul telefoanelor Galaxy, creează noi aparate, cum ar fi ceasurile conectate la internet.

IDC anticipează că sistemul de operare Android al Google va păstra o poziţie dominantă pe piaţă, dar cota va scădea până în 2018 la 76%, de la 79% în acest an. Cota de piaţă a sistemului iOS al Apple se va reduce de la 15% la 14%, iar cea a Windows Phone, dezvoltat de Microsoft, va creşte de la 3,9% la 7%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cresterea-vanzarilor-de-aparate-smartphone-va-incetini-12178445
12178445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.