Creştere de 7% a cotei de piaţă pentru un jucător din sectorul videoproiectoarelor

Autor: Andra Stroe Postat la 17 februarie 2020 54 afişări

Creştere de 7% a cotei de piaţă pentru un jucător din sectorul videoproiectoarelor

Epson, lider mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii, a înregistrat o creştere cu 7% a cotei de piaţă din sectorul videoproiectoarelor în 2019, comparativ cu anul precedent, şi deţine 41% din piaţă din punct de vedere valoric. Raportat la numărul de unităţi livrate anul trecut, cota de piaţă a Epson în 2019 este de 40%. Astfel, Epson îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa locală de videoproiectoare, conform raportului Futuresource Consulting, dedicat industriei de profil.

„În anul 2019 ne-am consolidat poziţia de lider pe piaţa videoproiectoarelor, cu rezultate bune în segmentul soluţiilor de business şi educaţional, unde clienţii au putut opta pentru proiectoare ultra-wide sau interactive, pentru prezentări dinamice şi lecţii mai atractive pentru elevi. De asemenea, am înregistrat creştere şi pe segmentul videoproiectoarelor home cinema, unde propunem modele cu tehnologia laser, cu o durată a sursei de lumină de până la 30.000 ore. Într-un an lipsit de evenimente sportive majore, care în mod normal impulsionează piaţa, portofoliul variat Epson, ofertele şi calitatea produselor ne-au plasat pe primul loc în topul opţiunilor clienţilor, ceea ce s-a tradus într-o creştere a cotei de piaţă a brandului Epson pe toate segmentele-cheie,” a declarat Simona Decuseară, sales & marketing manager la Epson România şi Bulgaria.

La finalul anului 2019 Epson deţinea o cotă de piaţă de 78% pe segmentul proiectoarelor WUXGA şi de 42% pe modelele WXGA, ca volum al vânzărilor. De asemenea, jucătorul se menţine lider detaşat şi pe segmentul de videoproiectoare interactive, cu o cotă de piaţă de 53%. La rezultate a contribuit o evoluţie bună a vânzărilor în ultimul trimestru din 2019, interval în care compania a atins o cotă de piaţă de 58%, spun reprezentanţii businessului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cota de piata,
crestere,
sector

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.