Creştere cu 30% a cererii de tabere educaţionale în străinătate

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 23 septembrie 2016 133 afişări

În acest an cererile pentru taberele de studiu în străinătate, dedicate elevilor de gimnaziu şi liceu au crescut cu aproximativ 30 % faţă de 2015. Românii şi-au trimis copiii cu vârste între 5 şi 16 ani către mai multe destinaţii europene, dar şi peste ocean, pentru a-şi dezvolta cunoştinţele de limbi străine, abilităţile profesionale şi de relaţionare sau pentru a se orienta către domeniul educaţional sau sistemul de învaţământ care li se potriveşte.

Creştere cu 30% a cererii de tabere educaţionale în străinătate

„Această creştere ne face să credem că gradul de conştientizare a importanţei pe care o are educaţia de calitate, încă de la vârste fragede, este tot mai mare în rândul părinţilor români şi, de aceea, ne aşteptăm la o menţinere a acestui ritm de creştere. Aceste «edutabere» oferă posibilitatea dezvoltării personale a participanţilor, prin aprofundarea cunoştinţelor de limbi străine, dezvoltarea abilităţilor profesionale şi îi ajută pe copii să-şi descopere afinităţile pentru un anumit domeniu profesional. De asemenea, taberele educaţionale din străinătate le oferă elevilor ocazia unei interacţiuni interculturale cu copiii din întreaga lume, ori într-o lume globalizată competenţele de comunicare interculturală au o importanţă crucială”, declară Alexandra Piha, Consultant Educaţional EduTabere în străinătate, IntegralEdu.

Ţările cele mai căutate de către români au fost, la fel ca în anii trecuţi, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania, iar destinaţiile noi pentru care a crescut cel mai mult cererea au fost Portugalia şi Elveţia. Aceste tabere oferă un pachet complet de servicii, pe lângă cursurile oferite elevilor şi activităţi de recreere şi sportive, excursii, monitorizare şi asistenţă permanentă, transfer la şi de la aeroport, serviciul de minori neînsoţiţi unde e cazul şi desigur cazare şi masă.

Costul unei tabere variază de la 350 de euro pentru o săptămână, în Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeaşi perioadă în Germania sau 1.000 de lire sterline în Marea Britanie, dar poate ajunge şi la 3.000 de franci elveţieni pentru taberele exclusiviste din Elveţia.

Totodată, anul acesta, devalorizarea lirei a facut cu aproximativ 18% mai accesibile taberele educaţionale în Marea Britanie.

„Cei mai mulţi participanţi au avut vârstele cuprinse între 12 şi 14 ani, dar am avut şi copii de 7 ani atât în tabere individuale, cât şi în cele de grup, şi chiar de 5 ani, în tabăra de zi”, spune Alexandra Piha.

Pe lângă cursuri, copiii s-au implicat şi în alte activităţi inedite, precum pilotajul, scrima, skijet-ul, caiac canoe, căţărări, musical, cinematografie, cooking sau echitaţie. De asemenea, unii au putut alege şi activităţi cu caracter academic, cum sunt medicina, psihologia experimentală, fashion design-ul sau programare de softuri şi multe altele.

Sub conceptul Educaţie 3600 - totul despre educaţia în străinătate, în perioada 23 septembrie - 1 octombrie 2016 IntegralEdu va organiza World Education Fair (WEF) la Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Galaţi şi Craiova. În cadrul târgului  vor fi prezentate peste 300 de oferte de tabere în străinătate. Destinaţiile acestora cuprind 4 continente în peste 15 ţări europene, dar şi ţări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA,  Maroc sau America Latină.

În cadrul evenimentului şi toţi cei interesaţi de studii liceale, universitare şi postuniversitare vin să discute cu reprezentanţii instituţiilor din străinătate, care-şi vor prezenta oferta educaţională şi posibilităţile de finanţare.

Un proiect unic, prezentat în premieră la WEF  este tabăra de karting organizată în Otranto, Italia, de Clubul Real Racing. Proiectul este dezvoltat de Constantin Răileanu, multiplu campion naţional de karting, absolvent al şcolii de pilotaj La Filierre FFSA, Le Mans, Franţa şi participant în curse de monoposturi şi turisme pe plan internaţional. Antrenamentele de karting vor avea loc pe circuitul internaţional La Conca pe care au pilotat mari campioni de Formula 1.

Printre partenerii tradiţionali ai IntegralEdu care vor fi prezenţi la WEF cu programe de tabere sau programe liceale sau universitare de licenţă, master şi MBA şi la care sute de români îşi continuă studiile în străinătate, se numără Swiss Education Group, City University London, Coventry University, University of Salford, The Hague University of Applied Sciences, EU Business School, Oxford Brookes University, Astrum Education, Aiglon College, Cardiff Sixth Form College, sau Lyceum Alpinum Zuoz.

Pentru taberele de grup în străinătate, doar în perioada evenimentului, sunt disponibile discount-uri speciale de 5%. În plus, toţi cei interesaţi de programe liceale de studiu la licee de top din străinătate, sau de programe de licenţă, master şi MBA, ori programe de pregătire pentru IELTS, TOEFL, Cambridge, vor găsi burse, informaţii despre posibilităţi de finanţare sau oferte speciale pentru înscrierile pe loc.

IntegralEdu este cel mai important consultant educaţional din România pentru studii în afara ţării, cu birouri în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Timişoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă internaţională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare şi centre de limbi străine. Prezentă în patru ţări, în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.