Carburanţii revin la finalul primelor nouă luni sub pragul de 5 lei pe litru. Preţurile medii sunt mai mici cu până la 14%

Postat la 22 septembrie 2016 119 afişări

Carburanţii revin la finalul primelor nouă luni sub pragul de 5 lei pe litru. Preţurile medii sunt mai mici cu până la 14%

Revenirea preţului pe litrul de benzină peste pragul de 5 lei pe litru nu a fost de durată, carburanţii terminând primele nouă luni ale anului la preţuri mai mici chiar şi cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut. Piaţa se bucură însă de revenirea consumului.

Datele colectate de pe site-ul Petrom, cea mai mare companie petrolieră locală, arată că în cursul zilei de ieri litrul de benzină de la staţia situată pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu din Bucureşti se tranzacţiona la un nivel de 4,98 de lei. La mijlocul lunii, litrul de benzină sărise din nou de pragul de 5 lei pe litru, încurajat de o relativă revenire a bariululi de petrol.

Calculele ZF realizate pe baza datelor colectate de pe site-ul Petrom arată că în primele nouă luni ale anului litrul de benzină a avut un preţ mediu de 4,86 lei pe litru, în timp ce litrul de motorină a costat în medie circa 4,68 lei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.